6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialOmagiu lui Freddie Mercury

Omagiu lui Freddie Mercury

Solistul vocal al grupului rock Queen, Freddie Mercury, ar fi implinit ieri 60 de ani, dar din pacate o boala nemiloasa i-a macinat viata, stingandu-se la numai 45 de ani.
Pe numele sau adevarat Farrokh Bulsara, faimosul solist britanic s-a nascut in Stone Town, Zanzibar (din Oceanul Indian) la 5 septembrie 1946. In 1959 familia Bulsara s-a stabilit in Anglia, unde Freddie a urmat cursurile Ealing College of Art, specializandu-se in ilustratie grafica. Calitatile sale muzicale, probate inca din copilarie cand lua lectii de pian, i-au indreptat pasii spre muzica. In vara anului 1969 s-a alaturat grupului IBEX, acesta fiind inceputul unei cariere de exceptie. Un nou grup muzical avea sa se nasca la putina vreme dupa destramarea IBEX. In 1970, Freddie l-a botezat Queen, el insusi luandu-si numele de Mercury. Partenerii lui Freddie in grupul Queen au fost chitaristul Brian May, bateristul Roger Taylor si basistul John Deacon. Primele piese de mare succes ale trupei au fost compuse chiar de Mercury – “Seven Seas of Rhye”, “Killer Queen” si “Bohemian Rhapsody”, ultima fiind interpretata, in 1979, impreuna cu orchestra Royal Ballet din Londra.
In aprilie 1985, Freddie Mercury si-a lansat primul album solo purtand titlul “Mister Bad Guy”, pe care se afla cunoscuta piesa “I Was Born To Love You”. In octombrie 1988 a participat la Festivalul de la Barcelona cu doua piese de pe viitorul album “How Can I Go On” si a cantat alaturi de celebra soprana spaniola Monserrat Caballe.
Vocea extraordinara a lui Mercury s-a auzit pe scena, pentru ultima oara, la 8 octombrie 1988, el murind la Londra, infestat cu virusul HIV, la 24 noiembrie 1991.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă