26.2 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Olaroiu, obligat sa le dea o sansa tinerilor jucatori

Fortat de numarul mare de accidentari, Cosmin Olaroiu a completat lotul care a facut deplasarea in Cipru cu patru jucatori tineri: portarul Cezar Lungu, fundasul Jean Prunescu, doi mijlocasi, Razvan Ochirosii si atacantul Vlad Rusu, pentru a acoperi gaurile din echipa.
Ideea de a folosi jucatori tineri intr-un turneu de pregatire nu-i rea, numai ca ea pana acum nu a fost materializata. La Coverciano, Steaua a sustinut doua amicale cu echipe fara pretentii, dar cei trei jucatori de la tineret au fost folositi numai cateva minute, intr-un gest de complezenta, care sa justifice mai mult deplasarea lor in Italia.
Despre juniorii de la Steaua se spune ca sunt fotbalisti de certa valoare, care bat la portile consacrarii. Cei patru care au facut acum deplasarea in Cipru nu sunt singurii. Gruparii din Ghencea ii apartine Simion, unul dintre cei mai buni jucatori ai lui Marius Lacatus, titular la UTA, unde a fost imprumutat si Alin Litu, transferat apoi la Jiul Petrosani. S-a vorbit mult si de Enescu, despre care acum nu se mai aude nimic. Este adevarat ca Steaua a fost angajata sa lupte in ultimele sezoane pe doua fronturi, campionat si cupele europene. Olaroiu a avut la dispozitie o echipa standard, pe care nu a vrut sa o strice, si nici sa riste si a mizat numai pe ea, situatie in care tinerii de care vorbim au avut putine posibilitati de afirmare si au toate sansele sa ramana doar cu statutul de sperante. Momentul de criza prin care trece Steaua privind lipsa de efectiv, poate sa insemne pentru Olaroiu un bun prilej de a acorda sperantelor mai multa atentie.
Olaroiu trebuie sa aiba curaj sa o faca si nu ar fi primul antrenor care arunca in lupta jucatori tineri. Englezii au venit la ultimul mondial cu Walcott, un jucator de numai 17 ani. Rooney este titular la Manchester United si in nationala Angliei de la 18 ani. Mircea Rednic i-a acordat incredere lui Stefan Radu, jucator crescut de Dinamo, care este unul din titularii “cainilor”, convocat si la echipa nationala la mai putin de 21 de ani, sau Ropotan, 21 de ani, titular si el in echipa alb-rosilor. Pentru a-si confirma valoarea, “mina de aur” ce se spune ca Steaua o are in propria curte, tinerii fotbalisti trebuie sa joace, nu numai sa faca act de prezenta la convocarea loturilor in campaniile de pregatire sau sa fie trecuti pe foile de arbitraj pentru completarea locurilor la meciurile din campionat.

Ultima oră
Pe aceeași temă