21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialOlanda, prima reacţie în scandalul Lucian Papici: Trebuie cu toţii sa ne...

Olanda, prima reacţie în scandalul Lucian Papici: Trebuie cu toţii sa ne abţinem de la comentarii şi interferenţe în politicile Procuraturii

Ambasadorul Olandei la Bucuresti, Matthijs van Bonzel, a declarat, în contextul scandalul demiterii procurorului Lucian Papici (DNA) din funcţia de şef de secţie că politicienii trebuie să se abţină de la comentarii şi interferenţe în politicile Procuraturii.

„Trebuie cu totii sa ne abtinem de la comentarii si interferente in politicile Procuraturii. Independenta si profesionalismul Procuraturii sunt cruciale pentru a pune in aplicare statul de drept, fata de care Romania s-a angajat prin Mecanismul de Cooperare si Verificare, ca stat membru al UE, precum si ca stat membru al Consiliului Europei. Aceasta independenta si acest profesionalism pot doar sa evolueze daca sunt respectate de catre noi toti”, arata ambasadorul intr-o declaratie transmisa la solicitarea HotNews.ro.

Aceasta este prima reactie a unei ambasade de la Bucuresti in chestiunea Papici.

Reamintim ca procurorul general Tiberiu Nitu i-a revocat miercuri delegarea procurorului Lucian Papici din functia de sef al Sectiei I a DNA, unde tocmai fusese delegat pe functie in urma cu o saptamana. Papici a instrumentat dosarul privind fraudarea referendumului de catre vicepremierul Liviu Dragnea. Procurorul general Nitu (numit in functie in urma intelegerii dintre Victor Ponta si Traian Basescu, cu girul Ambasadei SUA si Ambasadei Marii Britanii) a trimis ordinul miercuri, in jurul orei 17.00.

Dosarul lui Liviu Dragnea ajunsese deja pe masa procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. DNA a reactionat miercuri seara, luand pozitie printr-un comunicat oficial de presa fata de decizia procurorului general Nitu. Premierul Ponta a declarat ulterior ca Papici e „un mare basist” care „a facut dosare politice”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă