9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialOlanda amână până în 2012 o decizie privind aderarea la Schengen a...

Olanda amână până în 2012 o decizie privind aderarea la Schengen a României şi Bulgariei

Guvernul olandez se va pronunţa în 2012 în privinţa cererilor de aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, după o perioadă de probă pentru cele două ţări, a anunţat joi ministrul pentru Imigraţie, Gerd Leers, citat de AFP, potrivit Mediafax.

“Este încă prea devreme pentru a lua o decizie şi va dura fără îndoială până vom fi în măsură să facem acest lucru”, a declarat el, la o zi de la votul Parlamentului European în favoarea aderării celor două ţări, membre UE din 2007.

Pentru integrarea unor noi membri, este necesară unanimitatea celor 26 de state membre ale spaţiului Schengen.

Trei ţări din cadrul UE, Marea Britanie, Irlanda şi Ciprul, nu se află în acest spaţiu, la care au aderat în schimb Elveţia, Norvegia, Islanda şi Lichtenstein, care nu sunt membre ale Uniunii Europene.

“Le cerem noilor ţări să controleze efectiv frontierele noastre comune şi este imperativ ca reformele judiciare din România şi Bulgaria să fie efective şi ireversibile”, a insistat ministrul olandez.

Guvernele ţărilor membre ale spaţiului Schengen aşteaptă publicarea, în iulie, a raportului Comisiei Europene privind reformele justiţiei şi corupţiei din cele două ţări.

“Vom analiza cu atenţie acest raport”, a declarat Leers, după care a subliniat că decizia Guvernului său va dura “un pic de timp”. Perioada de probă ar trebui să dureze până la viitorul raport al Comisiei, prevăzut în 2012, a precizat o sursă olandeză.

Cele mai citite

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...

Brazi unicat, licitați pentru a ajuta copii. FOTO

22 de brazi intră în cursa celui mai mare eveniment de caritate al anului. La ediția din 2022, bradul UNTOLD a fost licitat contra sumei...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă