13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialOierii botosaneni vor omologarea branzei

Oierii botosaneni vor omologarea branzei

Mai multi crescatori de oi din judetul Botosani au inceput demersurile pentru a inregistra branza pe care o scot sub marca “Branza de Botosani”.
Este vorba de Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine din Botosani care, pentru a-si valorifica produsele la nivel national, a inceput demersurile pentru inregistrarea produsului ca marca recunoscuta.
Presedintele asociatiei, Ionel Nichifor, a declarat ca le-a propus oierilor sa infiinteze o unitate de prelucrare a laptelui si, odata cu aceasta, inregistrarea marcii “Branza de Botosani”.
“Lansarea produsului traditional branza de Botosani este singura solutie pentru a putea iesi pe piata cu produse din lapte de oaie. Noi avem posibilitatea ca acest produs sa-l facem cat mai natural, adica maturarea lui. Nu trebuie sa-i facem pasteurizare deoarece ar iesi din schema produsului natural”.
Decizia crescatorilor de ovine de a-si inregistra produsul vine si ca urmare a conditiilor care ar putea fi impuse de Uniunea Europeana pentru comercializarea produselor.

Cele mai citite

Partidul lui Nehammer pierde alegerile din Austria, în fața extremei drepte

Partidul Libertăţii de extremă-dreapta din Austria se îndreaptă spre o victorie fără precedent, în alegerile generale Proiecțiile, bazate pe rezultatele inițiale, dau pentru partidul lui...

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Compania care a primit premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“

Compania românească „Plafar“ a câștigat premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“ la Gala Excelență în Business. „Companii Românești cu tradiție. Plafar a câștigat premiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă