6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialOfiterii SRI Soare si Dumitrache pozeaza in victime

Ofiterii SRI Soare si Dumitrache pozeaza in victime

Un nou termen s-a stabilit in dosarul ofiterilor SRI Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache, acuzati de luare de mita. La infatisarea anterioara, avocatul generalului (r) Soare a solicitat audierea unui denuntator pe patul de spital, acesta fiind grav bolnav. Tot atunci a fost audiat si amiralul Cico Dumitrescu, acesta negand acuzatiile aduse de procurori. De-a lungul procesului, Ovidiu Soare a acuzat DNA, sustinand ca este o victima a procurorilor.
Colonelul SRI Gheorghe Dumitrache si generalul Soare au fost trimisi in judecata in mai 2007 pentru dare de mita si trafic de influenta. In plus, Dumitrache ar fi influentat aflarea adevarului, platind 15 milioane unui martor ca sa nu formuleze autodenuntul. Ovidiu Soare ar fi falsificat un proces-verbal de predare-primire a unui autoturism de la firma Midocar, pe care, in realitate, il primise "cadou" dupa ce SRI a achizitionat zeci de masini de la respectiva firma.
In acelasi dosar a mai fost cercetat ca invinuit si Doru Trifoi, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, care ar fi intervenit pentru eliberarea unui arestat preventiv. Mihai Lauruc a fost pus in libertate in urma respectivei interventii.

Cele mai citite

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...

Rusia – Ucraina, ziua 651: Germania recunoaște întârzierile în livrarea de arme

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a admis că au loc întârzieri în livrările de arme către Ucraina, subliniind în acelaşi timp că se...

La ce aspecte să fii atent când alegi un BMW X6 Second Hand?

Când intenționezi să achiziționezi un BMW X6 second-hand, există o serie de aspecte esențiale la care trebuie să fii atent pentru a te asigura...
Ultima oră
Pe aceeași temă