24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăSpecialOficial de la Casa Albă: Discuția lui Trump cu Lavrov a fost...

Oficial de la Casa Albă: Discuția lui Trump cu Lavrov a fost una adecvată. Președintele american nu a compromis sursa informațiilor

Președintele american Donald Trump nu a compromis nicio sursă de informații în timpul discuțiilor de săptămâna trecută cu șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat, marți, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, H.R. McMaster, citat de agenția DPA, informează Agerpres.

 

După ce Washington Post a scris că liderul de la Casa Albă i-ar fi dezvăluit informații clasificate ministrului rus de Extern, generalul McMaster nu a dorit să discute dacă Donald Trump a dezvăluit sau nu informații clasificate, dar a precizat că nu este îngrijorat cu privire la posibilitatea ca discuția să determine sursa să stopeze furnizarea de informații.

„Ceea ce a discutat a fost pe deplin adecvat acelei conversații și este conform cu împărtășirea de informații de către președinte cu orice parteneri cu care discut”', le-a declarat McMasters reporterilor.

Potrivit consilierului pentru securitate națională, citat de AFP, președintele „nu fusese informat asupra sursei sau metodei (de obținere) a acestor informații”.

 

Potrivit Washington Post, informațiile oferite de președintele SUA s-ar fi referit la gruparea Stat Islamic și fuseseră comunicate de către un partener al Statelor Unite care nu a autorizat Washingtonul să le comunice Moscovei, precizează cotidianul menționat. Președintele american „a dezvăluit mai multe informații ambasadorului rus decât am împărtășit cu proprii noștri aliați", a indicat, sub acoperirea anonimatului, un responsabil american citat de Washington Post. Conform aceleiași surse, este vorba de informații având unul din gradele de clasificare cele mai ridicate din cele utilizate de agențiile de informații americane.

Potrivit Washington Post, Donald Trump „a început să descrie detaliile unei amenințări teroriste a SI legată de utilizarea laptopurilor în avioane". Cotidianul precizează că a decis să nu publice mai multe detalii despre acest proiect terorist la cererea expresă a responsabililor americani.

Reacția lui Donald Trump

Președintele Donald Trump a reacționat, pe contul său de Twitter, spunând că în calitate de președinte, avea „dreptul absolut” de a împărtăși cu oficialii ruși informații despre amenințările Statului Islamic. Reacția sa vine după publicarea mai multor știri care au arătat că Trump a dezvăluit informații confidențiale, punând în pericol relația cu aliați în domeniul securității, scrie New York Times. 

Donald Trump i-a primit miercuri în Biroul Oval pe șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, și pe ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak. Moscova a difuzat rapid fotografii de la această întâlnire închisă presei.

Cele mai citite

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. UPDATE 15.00 La Ministerul Mediului...

Peste 4,6 milioane de pensionari au, în medie, o pensie de 1.777 lei

România avea, la sfârșitul lunii septembrie, 4,6 milioane de pensionari, iar media lunară a veniturilor acestora era de 1.777 de lei, potrivit datelor publicate...

Meci de fotbal cu final tragic: Peste 170 de persoane au murit

Un meci de fotbal a avut un deznodământ tragic, sâmbătă, în Indonezia, unde peste 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv doi poliţişti. Spiritele s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă