7.5 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Obama: Sony a făcut o „eroare” anulând lansarea filmului „The Interview”

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat că Sony a făcut o "eroare" anulând lansarea filmului "The Interview",  subliniind că un "dictator" nu trebuie să impună cenzură Statelor Unite, informează Mediafax.

"Anularea lansării filmului «The Interview» este o eroare. Un dictator nu poate impune cenzură Statelor Unite", a afirmat Obama, conform CNN.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" – o comedie despre asasinarea fictivă a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, în urma ameninţărilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv mesaje mail, şi filme încă nelansate.

Potrivit Biroului Federal de Investigaţii din SUA, Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, în noiembrie, Administraţia Barack Obama anunţând că analizează modalităţi de ripostă. "FBI are suficiente dovezi pentru a trage concluzia că Guvernul nord-coreean este responsabil de aceste atacuri cibernetice", informează un comunicat oficial. "Atacul contra compnaiei Sony nu este un comportament acceptabil pentru un stat", adaugă FBI.

Administraţia Statelor Unite analizează modalităţi de ripostă la acest atac. "Identificarea autorilor atacului cibernetic este doar primul pas. Sunt analizate modalităţi de ripostă", a comunicat Departamentul de Stat american.

Ultima oră
Pe aceeași temă