24.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023
AcasăSpecialObama: Sony a făcut o "eroare" anulând lansarea filmului "The Interview"

Obama: Sony a făcut o „eroare” anulând lansarea filmului „The Interview”

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat că Sony a făcut o "eroare" anulând lansarea filmului "The Interview",  subliniind că un "dictator" nu trebuie să impună cenzură Statelor Unite, informează Mediafax.

"Anularea lansării filmului «The Interview» este o eroare. Un dictator nu poate impune cenzură Statelor Unite", a afirmat Obama, conform CNN.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" – o comedie despre asasinarea fictivă a liderului nord-coreean Kim Jong-Un, în urma ameninţărilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv mesaje mail, şi filme încă nelansate.

Potrivit Biroului Federal de Investigaţii din SUA, Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, în noiembrie, Administraţia Barack Obama anunţând că analizează modalităţi de ripostă. "FBI are suficiente dovezi pentru a trage concluzia că Guvernul nord-coreean este responsabil de aceste atacuri cibernetice", informează un comunicat oficial. "Atacul contra compnaiei Sony nu este un comportament acceptabil pentru un stat", adaugă FBI.

Administraţia Statelor Unite analizează modalităţi de ripostă la acest atac. "Identificarea autorilor atacului cibernetic este doar primul pas. Sunt analizate modalităţi de ripostă", a comunicat Departamentul de Stat american.

Cele mai citite

Cod portocaliu și cod galben de furtună, în România

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 iunie 2023, meteorologii au anunțat un cod portocaliu și un cod galben de furtună, în diverse zone ale...
00:01:52

VIDEO: SUA invită Rusia să respecte pactul nuclear

Consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat vineri, 2 iunie, că Statele Unite nu cred că trebuie...

Mai multe școli din SUA interzic Biblia. Motivul: Conține vulgaritate și violență

S-au luat măsuri drastice în unele școli din Statele Unite ale Americii. Mai multe instituții interzic Biblia pe motiv că aceasta conține "vulgaritate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă