32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialObama propune reforme fiscale vizând întreprinderile şi pe cei bogaţi

Obama propune reforme fiscale vizând întreprinderile şi pe cei bogaţi

Preşedintele american Barack Obama a declarat marţi seara în Congres că vrea o reformă a fiscalităţii care să impună un nivel de impozitare minim de 30% asupra veniturilor milionarilor, potrivit Mediafax.

 

Obama şi-a anunţat, de asemenea, intenţia de a reforma sistemul de impozitare astfel încât să determine întreprinderile să producă mai mult în Statele Unite.

„Reforma fiscală trebuie să urmărească regula (propusă de milionarul Warren) Buffet, şi anume dacă pe an câştigi mai mult de un milion de dolari, trebuie să plăteşti cel puţin 30% impozit” , a spus Obama în discursul său de politică generală.

Preşedintele american a propus, de asemenea, o serie de reforme asupra impozitării societăţilor cu scopul de a determina întreprinderile să producă în Statele Unite.

„În prezent, întreprinderile obţin reduceri de impozite atunci când îşi delocalizează locurile de muncă şi profiturile în străinătate. În paralel, cele care optează să rămână în America sunt afectate de unul dintre cele mai ridicate niveluri de impozitare din lume” , a adăugat preşedintele.

„Acest lucru nu are niciun sens (…). Să schimbăm acest lucru”, a îndemnat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă