1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialObama dă vina pe Japonia şi Europa pentru criza din SUA

Obama dă vina pe Japonia şi Europa pentru criza din SUA

Problemele din Japonia şi Europa reprezintă provocări pentru economia americană, potrivit preşedintele SUA, Barack Obama, care plasează astfel o parte din vină pentru semnele privind încetinirea recuperării pe evenimente externe, informează Mediafax, citând Reuters.

Date guvernamentale publicate vineri au arătat că numărul de persoane angajate în mai a fost cel mai mic din opt luni, iar şomajul din Statele Unite a urcat la 9,1%, de la 9% în aprilie.

Situaţia reprezintă o provocare politică pentru preşedintele Obama, a cărui realegere în 2012 depinde de capacitatea de a convinge votanţii că măsurile economice implementate au avut succes.

Abordarea problemei de către Obama va include îndreptarea atenţiei către forţe externe pentru dificultăţile economice din SUA, notează Reuters.

Preşedintele a făcut exact acest lucru în discursul săptămânal difuzat la radio şi pe internet, evidenţiind “problemele” cu care se confruntă SUA.

“Chiar dacă economia noastră a creat peste două milioane de locuri de muncă în ultimele 15 luni şi continuă să crească, ne confruntăm cu probleme dificile. În ultimul timp acestea sunt preţul ridicat la combustibil, cutremurul din Japonia şi temerile privind situaţia fiscală din Europa. Aşa ceva se întâmplă din când în când. Vor exista obstacole pe drumul spre recuperare”, a spus el.

Partidul Republican, aflat în opoziţie, a evidenţiat aceste obstacole, argumentând că sunt dovezi că politicile economice ale lui Obama nu funcţionează.

Cele mai citite

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...
Ultima oră
Pe aceeași temă