4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialO tânără din Vaslui care şi-a INCENDIAT bebeluşul, condamnată cu suspendare

O tânără din Vaslui care şi-a INCENDIAT bebeluşul, condamnată cu suspendare

O tânără din Vaslui care, în urmă cu doi ani, şi-a incendiat copilul nou-născut, a fost condamnată de Judecătoria Vaslui la un an de închisoare cu suspendare, informează Mediafax.

Judecătoria Vaslui a condamnat-o pe o tânără din localitatea Şerboteşti la un an de închisoare cu suspendare pentru “uciderea nou-născutului săvârşită de mamă”, după ce, în vara anului 2013, şi-a omorât copilul născut acasă, iar apoi l-a incendiat şi l-a aruncat în latrina locuinţei.

Magistraţii vasluieni au dispus ca suspendarea pedepsei să se facă pe o perioadă de trei ani, perioadă în care tânăra de 26 de ani se va afla sub supravegherea organelor judiciare.

Sentinţa nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor vasluieni, femeia a născut acasă, fără asistenţă medicală, un bebeluş viu, la care a decis însă să renunţe, conform propriilor declaraţii, pentru a-l determina pe soţul său să se întoarcă acasă, după ce acesta plecase pe motiv că nu era tatăl biologic al copilului. Imediat după naştere, tânăra a înfăşurat nou-născutul într-un cearşaf, iar apoi l-a abandonat într-una din camerele locuinţei.

A doua zi, femeia a constatat că bebeluşul este mort, astfel încât a dat foc în curtea casei la cearşaful în care se afla şi nou-născutul. Ulterior, a aruncat ceea ce a rămas în latrina din curtea locuinţei.

La câteva zile după ce şi-a ucis bebeluşul, tânăra a fost internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, iar în urma expertizei psihiatrice s-a constatat că a avut discernământ.

Cele mai citite

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...

Familia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat...
Ultima oră
Pe aceeași temă