12.8 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeSpecialO statuie a lui Iisus va fi ridicată în Harghita, pe vârful...

O statuie a lui Iisus va fi ridicată în Harghita, pe vârful muntelui Gordon

O statuie a lui Iisus înaltă de 22 de metri va fi ridicată, în luna august, pe vârful muntelui Gordon, din judeţul Harghita, iar în interiorul monumentului va fi amplasată o scară pe care turiştii pot urca pentru a admira priveliştea de la Odorheiu Secuiesc până la Sovata.

Potrivit autorităţilor locale, aceasta va fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est, transmite NewsIn.

Statuia de 22 de metri, numită „Inima lui Iisus”, care îl înfăţişează pe Mântuitor cu braţele deschise, va fi ridicată între localităţile harghitene Odorheiu Secuiesc şi Lupeni, pe vârful muntelui Gordon.

„Statuia, înaltă de 22 de metri, va aminti de statuia uriaşă a lui Iisus din Rio de Janeiro şi va fi amplasată pe muntele Gordon, la o înălţime de 946 de metri, la poalele căruia se află satul Bisericani. În interiorul ei va exista o scară pe care vizitatorii vor putea urca până în vârful statuii, pentru a admira panorama, de la Odorhei până la Sovata”, a declarat primarul comunei Lupeni, Albert Mátyás.

Primarul a mai spus că, potrivit proiectului, capul, braţele deschise şi pelerina vor fi aşezate pe un cadru metalic de şapte etaje, înalt de 20 de metri, construit din fier galvanizat. Capul, braţele deschise şi pelerina sunt făcute din oţel inoxidabil, iar fundaţia din beton este deja turnată. Monumentul este opera artistului Zavaczky Walter, din Odorheiu Secuiesc.

Potrivit primarului, costurile lucrării se ridică la 200.000 de euro, fonduri provenind de la Fundaţia Protemp, precum şi de la societăţi comerciale din zonă.

„Costurile privind statuia Inima lui Iisus se ridică la suma de 200.000 de euro, suportate de Fundaţia Protemp şi de societăţile comerciale din zonă. Consiliul Local a participat la finanţarea lucrării cu suma de 100 de milioane de lei vechi”, a precizat primarul comunei Lupeni.

Preoţii şi credincioşii zonei speră că monumentul va atrage mulţi turişti şi va transforma zona într-un loc vizitat de pelerini, în condiţiile în care s-ar construi aici şi o capelă, iar pe munte s-ar amenaja o Golgotă.

Primarul Albert Mátyás a mai spus că statuia uriaşă a lui Iisus va fi inaugurată în data de 21 august, fiind momentul de încheiere al Primului Congres Mondial al Igienei, a Calităţii şi Controlului Laptelui, numit generic „Galacticus”, organizat în cadrul celei de a II-a Intâlniri Mondiale de Dezvoltare Durabilă, care se va desfăşura în perioada 17 – 21 august. Potrivit primarului, congresul va avea şi evenimente colaterale, precum expoziţia şi târgul de specialitate, respectiv concursul mondial al produselor lactate. La eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi din 15 ţări.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la ziua unificării Germaniei: Uniți suntem mai puternici

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, marchează ziua unificării Germaniei printr-un mesaj în care își arată recunoștința față semnificația simbolică a momentului istoric. Acesta a punctat...

Înmatriculările auto, în scădere în septembrie. Renault a preluat locul doi ocupat tradițional de VW

Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 11,59%, în septembrie faţă de aceeaşi perioadă din 2022, până la un volum de 10.545...

Ultimele imagini cu DJ Lalla în viață. Misterul morții tinerei artiste se adâncește: detaliul tulburător, surprins de camerele de luat vederi

Filmarea este făcută la ora 8.40 dimineața, cu aproape două ore înainte de a fi găsită fără suflare și mai exact la un...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies