34.6 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSpecialO scoala germana asociata UNESCO recunoaste comiterea de abuzuri sexuale asupra elevilor

O scoala germana asociata UNESCO recunoaste comiterea de abuzuri sexuale asupra elevilor

Scoala catolica Sankt-Ansgar din Hamburg, asociata UNESCO, a recunoscut, sambata, comiterea unor abuzuri sexuale asupra elevilor in anii 70-80, intr-un moment in care mai multe institutii catolice germane sunt afectate de scandaluri legate de abuzurile comise asupra copiilor, potrivit cotidianului Frankfurter Rundschau, citat de Mediafax.

Institutia Odenwald (ODO) din Heppenheim, a carei programa pedagogica se bazeaza pe dezvoltarea libera a fiecarui copil, a recunoscut "ani de abuzuri comise de pedagogi asupra elevilor", scrie Frankfurter Rundschau.

Liderul ecologistilor din Parlamentul European, Daniel Cohn-Bendit, a studiat, intre 1958 si 1965, la Odenwald, ca si fiul fostului presedinte german Ricard von Weizsaecker, Andreas, care a urmat cursurile intre 1969 si 1976.

"Practica abuzurilor sexuale a inceput in 1971", afirma directorul institutiei, Margarita Kaufmann, care afirma ca a aflat "20 de nume ale unor victime".

Cel putin patru profesori au fost acuzati de fosti elevi si, in urma unei anchete proprii, Frankfurter Rundschau afirma ca au existat "intre 50 si 100 de victime".

Fosti elevi contactati de ziaristi au povestit ca au fost supusi unor abuzuri sexuale si au fost loviti de profesorii care le ofereau droguri si alcool.

Primele acuzatii impotriva lui Gerold Becker, care a condus OSO intre 1971 si 1985, au fost date publicitatii cu zece ani in urma, afirma ziarul german.

"A fost o neglijenta si o greseala grava ca scoala nu a facut o ancheta atunci", a recunoscut Kaufmann, care conduce OSO din 2007.

"Scoala vrea acum sa stie totul", a spus ea, afirmand ca a adresat scrisori tuturor fostilor elevi, cerandu-le informatii.

Institutia face parte dintre scolile asociate UNESCO, care actioneaza in sprijinul intelegerii internationale, al pacii, dialogului intercultural, dezvoltarii durabile si calitatii educatiei.

De la sfarsitul lunii ianuarie, in Germania au fost facute numeroase dezvaluiri privind abuzuri sexuale si rele tratamente aplicate de clerici in institutii de invatamant catolice.

Cele mai citite

Croația și Albania împart punctele după un meci spectaculos

Selecționatele Croației și Albaniei au încheiat la egalitate, scor 2-2 (0-1), într-un meci disputat în cadrul Grupei B a Campionatului European de fotbal -...

Coaliția se reunește pentru a discuta despre data alegerilor prezidențiale. Care sunt scenariile

Coaliţia de guvernare se reuneşte astăzi pentru a discuta despre data alegerilor prezidenţiale, pe fondul neînţelegerilor dintre PNL şi PSD privind calendarul acestui scrutin. Liberalii...

Rusia atacă tot mai intens în est, iar Ucraina rezistă peste tot

Rusia îşi intensifică ofensiva pe mai multe sectoare ale frontului din estul Ucrainei, în timp ce trupele ucrainene încearcă să-şi menţină poziţiile şi caută...
Ultima oră
Pe aceeași temă