29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialO posibilă bombă ecologică va acosta în Portul Constanţa

O posibilă bombă ecologică va acosta în Portul Constanţa

Port-containerul german MSC Flaminia, care transportă substanţe periculoase, va sosi în Portul Constanţa la mijlocul săptămânii viitoare.

”Este o navă care a fost implicată într-un incident în Oceanul Atlantic anul trecut. Până la urmă a ajuns într-un port în Germania, unde a suferit nişte reparaţii. Nava a fost inspectată de autorităţile germane şi i s-a permis un singur voiaj, la Mangalia, pentru reparaţii ­definitive. Nava a plecat pe data de 5 martie din Germania şi este aşteptată pe data de 28 în ­Mangalia, deşi în ETA (timpul estimat de sosire) apare Constanţa”, a spus Andrian Mihei, directorul general al Autorităţii Navale Române. Directorul Exploatare din cadrul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, Duma Ambroziu, a declarat că  nava, sub pavilion Germania, va intra în dana UMEX pe 28 martie la ora 11.00, unde vor fi descărcate containerele după care vasul va intra la reparaţii în Portul Mangalia.

Port-containerul a fost construit în anul 2001. În iunie anul trecut, la bordul său a izbucnit un incendiu puternic. Un marinar a murit, iar altul nu a mai fost găsit niciodată. La bord avea  containere cu conţinut periculos. Radio Bremen, citat de hotnews.ro, a precizat, pe pagina sa de internet, că ”într-un port din România urmează a fi tăiate containerele topite şi resturile de metal din porţiunea arsă a navei. Startul său a fost oprit în mod repetat. Restricţiile de mediu din Germania şi România au întârziat plecarea, căci în interiorul navei se găseşte încă un amestec noroios şi ruginos care n-a putut fi evacuat. România trebuie prin urmare să garanteze că şi aceste resturi nocive vor fi regulamentar debarasate“, mai relatează sursa citată.  

Ce măsuri a luat ANR

”Am primit primele informaţii de la agent. Am dat dispoziţii ­Serviciului de Siguranţă şi ­Securitate Nave să ­monitorizeze şi să adune cât mai multe informaţii, astfel încât să fie acolo un mediu cât mai sigur pentru oamenii noştri care se duc în control, dar şi pentru comunitate, pentru că nu o să introducem o navă care are ­probleme”, declară Andrian Mihei, directorul general al Autorităţii Navale Române.

Cele mai citite

Destinații de vis spun stop turiștilor

Ce determină această revoluție turistică și de ce localnicii fac alergie la turiști Penuria de locuințe, trafic, zgomot, poluare și gunoi, acestea sunt efectele supraturismului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă