25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialO parte a Litoralului, in pericol din cauza defrisarilor

O parte a Litoralului, in pericol din cauza defrisarilor

O parte din litoralul romanesc risca sa redevina o imensa mlastina, pentru ca in padurea Comorova, aflata intre Neptun si Mangalia, se fac defrisari masive – relateaza agentia Newsin. Padurea aflata intre cele doua statiuni se vinde acum pe bucati celor care vor sa-si ridice case de vacanta. Este vorba de o padure de 100 de ani, in care se afla specii rare de arbori, declarate monumente ale naturii. Specialistii avertizeaza ca, daca defrisarile masive vor continua, intreg litoralul poate sa dispara.
   In locul plajei de la Neptun erau doar cateva fasii inguste de nisip, pe cale sa fie inghitite de mare. In 1890, Casa Regala si Academia Romana au decis sa impadureasca zona si au plantat cele mai diverse specii de foioase. Datorita impaduririlor s-a amenajat practic litoralul romanesc. Acum, acesta e in pericol sa redevina mlastina.
   In ultimii ani, autoritatile locale au dat aprobarile necesare pentru defrisarea a 11 hectare de padure. Zona a fost parcelata si vanduta celor care vor neaparat casa la malul marii. Fostul primar al Mangaliei nu a putut fi contactat. Actualul edil promite ca va face verificari.
   Cei care au inceput sa cumpere padurea mai au de asteptat pana sa poata incepe constructiile; mai intai, terenurile trebuie trecute in intravilan. Cumparatorii afirma ca autoritatile le-au promis ca acest lucru se va intampla in curand.
(Imagini furnizate de agentia Newsin)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă