36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialO nouă provocare a Rusiei, denunţată de ministrul de externe al Turciei

O nouă provocare a Rusiei, denunţată de ministrul de externe al Turciei

Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a vorbit, duminică, despre o nouă provocare lansată de Rusia, sub forma unor imagini cu un soldat rus, aflat la bordul unei nave de război care navighează în apele turce şi care ţine pe umăr un lansator de rachete, relatează AFP, citat de Agerpres.

Într-o intervenţie la postul de televiziune privat turc NTV, ministrul a subliniat că „‘acest soldat la bordul acestei nave de război ruse, cu ceea ce pare a fi o rachetă, este clar o provocare”.

Nava pe care a avut loc incidentul este ‘Cezar Kunikov’ şi aparține flotei ruse din Marea Neagră. Mai mult, nava ar fi trecut Strâmtoarea Bosfor duminică dimineață, potrivit NTV.

Citeşte şi: Erdogan: Turcia va găsi alți furnizori de energie decât Rusia

Presa turcă a relatat că Ankara a blocat, la finalul acestei săptămâni, o navă rusă în portul Samsun, pe motiv că nu dispunea de toate documentele necesare. Alte trei nave ruse au primit permisiunea de a părăsi portul.

Relațiile diplomatice dintre Turcia și Rusia trec prin cea mai gravă criză după încheierea Războiului Rece, după ce un avion militar rus a fost doborât, pe 24 noiembrie, de armata turcă în apropierea graniței cu Siria. Moscova a anunțat deja măsuri de retorsiune contra Turciei.

Citeşte şi: Putin îl acuză pe Erdogan de „business familial“ cu SI

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă