32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialO nouă încercare de suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului...

O nouă încercare de suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului va avea loc joi

Un vot privind posibila suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului va avea loc joi, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Adunării Generale a Națiunilor Unite, citat de CNN.

Adunarea Generală a ONU își va relua joi dimineață sesiunea specială de urgență.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU a prezentat marți, în fața Consiliului de Securitate al ONU, argumente pentru a cere suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului.

„Rusia nu ar trebui să aibă o poziție de autoritate într-un organism al cărui scop – al cărui scop însuși – este de a promova respectarea drepturilor omului”, a declarat ambasadoarea Linda Thomas-Greenfield în fața Consiliului, marți. „Participarea Rusiei la Consiliul pentru Drepturile Omului dăunează credibilității consiliului. Subminează întreaga ONU. Și este pur și simplu greșit”.

Consiliul pentru Drepturile Omului are sediul la Geneva. Pentru eliminarea Rusia din HRC, două treimi din membrii adunării generale a ONU ar trebui să voteze în favoarea propunerii, conform epicnews.ro.

SUA se va baza pe aliații săi pentru o încercare de suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului de la ONU

Ambasadoarea SUA la ONU a declarat miercuri pentru CNN că este încrezătoare că SUA are sprijinul necesar din partea altor state membre pentru a suspenda Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.

„Am lucrat din greu de când a început acest război pentru a construi o coaliție de țări care sunt pregătite să condamne Rusia”, a declarat ambasadorul Linda Thomas-Greenfield pentru Christiane Amanpour de la CNN. „Știu că vom obține cele două treimi necesare pentru a câștiga”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă