3.4 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialO nouă GREVĂ în Marea Britanie. Metroul londonez se închide miercuri și...

O nouă GREVĂ în Marea Britanie. Metroul londonez se închide miercuri și joi

Reţeaua de metrou din Londra urmează să fie închisă săptămâna aceasta, pentru a doua oară în ultimele două luni, după ce negocierile au eşuat din cauza unui conflict cu privire la turele de noapte, relatează Mediafax.

Greva urmează să înceapă miercuri seara şi să continue toată ziua joi, după ce trei sindicate au respins o ofertă revizuită adersată personalului lor.

Noua grevă intervine la mai puţin de o lună de la o grevă de 24 de ore, în iulie, când întreaga reţea a fost închisă pentru prima dată din 2002. Protestul va afecta în mod inevitabil milioane de navetişti şi turişti din capitală.

Sindicatele sunt blocate în negocieri dure cu conducerea metroului din Londra, dn cauza planurilor primarului Boris Johnson de introduce serviciul în nopţile de vineri şi sâmbătă începând din 12 septembrie.

Sindicatul conductorilor de metrou ASLEF a cerut amânarea introducerii noilor servicii, în aşteptarea unor noi negocieri, după ce a acuzat managementul că a fost “total inflexibil” în negocieri.

“Regretăm cu adevărat disconfortul pe care îl va genera această grevă, însă vina aparţine încăpăţânării primarului, care insistă asupra lansării acestui proiect în septembrie în loc să aloce mai mult timp pentru a se ajunge la o înţelegere negociată”, afirmă sindicatul într-un comunicat.

Directorul de operaţiuni al reţelei londoneze de metrou Steve Griffiths a apreciat că London Underground a prezentat o ofertă “extrem de corectă”, care răspunde tuturor acestor îngrijorări. “În pofida acestui lucru, noua ofertă a fost respinsă categoric de către sindicat, fără să-şi consulte membrii”, a declarat el, adăugând că este deschis unor discuţii.

 

Cele mai citite

MAE avertizează că de joi în Italia sunt organizate greve în sectorul feroviar

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) informează că, începând de joi, 30 noiembrie, în Italia sunt organizate greve naţionale în sectorul transportului feroviar, potrivit stirileprotv.ro. Greva este valabilă...

Curtea de Conturi: România, cele mai mari preţuri din UE şi importă la preţuri mai mari decât exportă

Un audit realizat în ultimii doi ani de Curtea de Conturi a României la Ministerul Energiei, control care a vizat perioada 2017-2022 şi a...
00:00:22

 Biden: Ostaticul israeliano-american a fost eliberat de Hamas

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri (29 noiembrie) că ostaticul israeliano-american Liat Beinin a fost eliberat de Hamas după ce a fost răpit...
Ultima oră
Pe aceeași temă