30.1 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăSpecialO navă franceză de RĂZBOI a ajuns la Constanța. Care e scopul...

O navă franceză de RĂZBOI a ajuns la Constanța. Care e scopul misiunii

Prezența fregatei franceze "Jean Bart" la Constanța arată întreaga importanță pe care Franța o acordă măsurilor de reasigurare la adresa prietenilor români, a declarat, vineri, ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul. citat de Agerpres.

Ambasadorul Franței la București a precizat că țara sa are o veche tradiție în marină, deține toate tipurile de nave, inclusiv submarine nucleare și un portavion nuclear.

La rândul său, comandantul fregatei, Olivier de Saint-Julien, a afirmat că nava pe care o conduce este una de apărare antiaeriană, rolul său fiind acela de proteja portavioanele. El a explicat că, dincolo de portavionul "Charles de Gaulle", "Jean Bart" contribuie în mod regulat și la protejarea portavioanelor americane, atât Franța, cât și Statele Unite fiind membri NATO.

Nava a fost construită în 1991, are un echipaj de 250 de oameni și atinge o viteză maximă de 29 de noduri. Este echipată, printre altele, cu rachete antinavă, rachete sol-aer și cu un tun de 100 mm, dar și cu sisteme de război electronic.

Fregata franceză "Jean Bart" face o escală în portul Constanța, până pe 23 mai, unde participă la două exerciții militare în Marea Neagră alături de forțele navale române.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bacalaureat de toamnă: Proba obligatorie a profilului, susținută astăzi

Candidaţii înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat vor susţine astăzi proba obligatorie a profilului.Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a...

Bacalaureat de toamnă: Proba obligatorie a profilului, susținută astăzi

Candidaţii înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat vor susţine astăzi proba obligatorie a profilului.Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris pentru a...

82% dintre elevi, martori la bullying

Amenințarea cu violența fizică, umilirea, răspândirea de zvonuri cu caracter denigrator, excluderea din grup sunt situații cu care copiii se confruntă frecvent în școlile...
Ultima oră
Pe aceeași temă