0.3 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialO formă a bacteriei E.coli a fost găsită în avocado

O formă a bacteriei E.coli a fost găsită în avocado

Thailanda a anunţat că a descoperit bacteria E.coli în fructe avocado importate din Europa. Încă nu se ştie dacă este vorba de aceeaşi tulpină ca cea care a provocat decese în Europa, transmite Mediafax.

Guvernul de la Bangkok a îndemnat populaţia să nu intre în panică, explicând că sunt mai multe tulpini ale bacteriei. Autorităţile au recomandat spălarea cu atenţie a fructelor şi legumelor.

O variantă a bacteriei E.coli a fost depistată într-un transport de avocado provenind dintr-un stat european neprecizat, dar abia peste trei-patru zile se va şti despre ce tulpină este vorba.

În Europa, epidemia provocată de o formă virulentă a bacteriei E.coli a provocat moartea a 25 de persoane, dintre care 24 în Germania.

Deocamdată nu se ştie care este sursa infecţiei.

Cele mai citite

Decoraţiile statului român nu pot fi conferite foştilor colaboratori ai Securităţii şi persoanelor condamnate. Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea potrivit căreia decoraţiile statului român nu pot fi conferite cetăţenilor care au fost lucrători sau colaboratori ai...
Ultima oră
Pe aceeași temă