13.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021

O familie de cetățeni turci ar conduce mafia kurdă din România. Unul dintre membrii grupului are o apropiere ciudată de familia lui Sevil Shhaideh

O familie de cetățeni turci de etnie kurdă ar conduce afaceri suspecte de sute de milioane de euro în România, sub paravanul comerţului cu fructe şi legume, anunța, în anul 2011, ziarul Adevărul.

Unul dintre membrii grupului denumit „mafia kurdă” era la acel moment Sedat Yuksek. Acesta a fost condamnat ulterior de Tribunalul București la șapte ani de închisoare pentru o evaziune fiscală de circa 200 de milioane de euro.


Citește și: Legături financiare primejdioase ale familiei lui Sevil Shhaideh cu arabi egipteni și tunisieni acuzați de o evaziune financiară uriașă

Foarte interesant este faptul că, potrivit acestor declarații de avere, soții Shhaideh au acordat un împrumut de 40.000 de euro unui cetățean străin numit Chhide Bachir. Acesta ar fi cetățean sirian, născut în 1968, care a derulat câteva afaceri în România. Una dintre firmele acestuia a fost Camfor Srl, în care au mai fost asociați, în anul 2010, doi cetățeni egipteni.


În anul 2010, un cetățean egiptean, Mohamed El Batrik, a cumpărat o firmă de la Sedat Yuksek. Același Mohamed El Batrik a fost asociat, tot prin anul 2010, cu un cetățean străin numit Chhide Bachir.

Iar acesta din urmă, Chhide Bachir, a fost, în mod straniu, beneficiarul unui împrumut de 40.000 de euro, primit din partea familiei lui Sevil Shhaideh.

 

 

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă