6.2 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialNY Times: Nationalizarea la americani capata o noua infatisare

NY Times: Nationalizarea la americani capata o noua infatisare

Membrii Administratiei Obama de la Washington si liderii democrati ai Congresului trebuie sa afle raspunsul la o intrebare delicata.

Dilema cu care se confrunta acum echipa lui Barack Obama este daca presedintele este pregatit sa nationalizeze o mare parte a sistemului bancar.

Majoritatea membrilor echipei economice a lui Obama recunosc ca deteriorarea rapida a celor mai multe banci nationale, mai ales Bank of America si Citigroup, necesita investitii mai mari pentru contribuabili, mult mai mult decat cei 300 de miliarde de dolari deja administrati din banii colectati de la platitorii de taxe.

Insa daca sutele de miliarde de dolari din planul de resuscitare a economiei americane vor fi folositi pentru a salva aceste institutii bancare, si probabil competitorii lor, cu ce se vor alege contribuabilii americani in schimb, se intreaba editorialistii economici de la publicatia New York Times, citata de ziare.com.

De altfel, aceasta nu este singura mare problema pe care o va naste viitoarea nationalizare care se pregateste in America.

O alta dilema, cu care urmeaza sa se confrunte administratia Obama, este cresterea riscurilor pe masura ce guvernul american isi extinde rolul de control de la cateva sectoare ale economiei la o mult mai vasta arie a celei mai mari si mai puternice economii ale lumii.

Cele mai citite

“Toţi oamenii care vin în București spun că este la fel ca în Monte Carlo!”, spune un fotbalist străin de la FCSB

Atacantul echipei FCSB, Andrea Compagno, care evoluează în fotbalul românesc din 2020, a oferit o perspectivă asupra conaționalilor noștri. El și familia sunt fascinați...

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...
00:00:31

VIDEO. Joe Biden instalația din bradul național de Crăciun

Președintele american Joe Biden și prima doamnă, Jill Biden, au participat joi (30 noiembrie) la tradiția anuală de aprindere a Bradului Național de Crăciun...
Ultima oră
Pe aceeași temă