29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialNunta lui Cristi Borcea, simbolul unei Românii care e mândră de cei...

Nunta lui Cristi Borcea, simbolul unei Românii care e mândră de cei care o fură

Petrecere de un milion de euro. Un Bentley de 200.000 de euro, cadou de la naşul Gigi Becali, un Porsche de 160.000 de euro, dar de la mire către mireasă. Acestea au fost principalele ingrediente ale evenimentului pe care televiziunile l-au numit “Nunta Anului”. Căsătoria lui Cristi Borcea cu fosta lui amantă, care a avut loc în acest weekend, s-a bucurat de atenţia de care au parte de obicei superstarurile şi divele planetei.

Opinia publică s-a comportat mai degrabă ca o pensionară care abia mai are bani de medicamente, dar se laudă că a văzut la televizor cît aur are pe el un personaj controversat. Pro TV a alocat 7 minute din cel mai important jurnal de ştiri pentru a relata petrecerea, o „onoare” demnă pînă acum doar pentru vizita Papei la Bucureşti sau moartea lui Michael Jackson. Realitatea TV şi-a scos elicopterul la zbor, să ne arate de sus mirele şi mireasa. Antena 1 şi Antena 3 au realizat zeci de transmisiuni în alte zeci de minute.

De ce? Cine este Cristi Borcea să merite o asemenea atenţie? Atunci cînd se căsătoreşte prinţul moştenitor al coroanei britanice, e absolut firesc ca societatea şi mass-media să fie interesate de eveniment. Pînă la urmă, contează cu cine se ia cel care va conduce regatul la un moment dat şi cine-i sînt prietenii pe care i-a invitat la nuntă. Dar Cristi Borcea cine e?

Un acţionar oarecare la una dintre cele mai slabe echipe româneşti. Un personaj care şi-a luat bacalaureatul la 26 de ani. Un individ care a făcut bişniţă cu butelii înainte de 1989. Un om care şi-a înşelat nevasta timp de opt ani şi apoi a părăsit-o pe ea şi cei trei copii pentru a se căsători cu amanta. Atît.

Mai mult, e incredibil cu cîtă uşurinţă înghit reporterii români cifrele pe care le aruncă, fără dovezi, toţi maneliştii zilei cînd vine vorba de organizat petreceri. Pentru că, daţi-mi voie, am îndoieli că nunta lui Cristi Borcea a costat un milion de euro. 1.000.000 de euro e o sumă colosală pentru România, dar şi pentru orice altă ţară de pe planetă. Pe ce s-ar fi putut duce banii? Pe limuzina închiriată? Chiar dacă ar fi costat 1000 de euro/oră, tot nu depăşea 10.000 de euro. Pe pianul din mijlocul piscinei? O bagatelă, vorba lui Mircea Badea. Pe slujba de la biserica din Pipera? Doar nu e la Notre Dame.

Parveniţilor momentului, cu o mentalitate primitivă de sărac care a dat peste o movilă de bani, le place să se laude că aruncă cu bani. Dar e mult mai simplu şi mai ieftin să arunce cu bani pe gură, decît din buzunar. Iar marii reporteri ai patriei şi apoi poporul să-i creadă pe cuvînt.

Update: România liberă are încă o dată dreptate :). Organizatorul nunţii declară că petrecerea ar fi costat de fapt doar o cincime din suma vehiculată. „Nunta nu a costat un milion de euro. Nunta aceasta poate a costat 200.000 de euro cu absolut tot, este exclus să fi costat un milion de euro”, a spus el pentru Kanal D.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă