15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialNumeroşi militanţi, arestaţi înainte de prima vizită a reginei Elisabeta în Irlanda

Numeroşi militanţi, arestaţi înainte de prima vizită a reginei Elisabeta în Irlanda

Numeroşi dizidenţi republicani irlandezi au fost arestaţi de forţele de ordine în toată ţara, ca măsură de securitate premergătoare primei vizite de mâine a reginei Marii Britanii, în Republica Irlandeză, relatează ziarul britanic The Guardian, potrivit Mediafax.

Poliţiştii au reţinut-o inclusiv pe Marian Price, unul din membrii IRA care au participat la bombardamentele din Londra în 1973.

Şoselele din centrul Dublin-ului au fost închise traficului rutier încă din weekend şi vor rămâne astfel pe toată durata vizitei reginei.

Toate locurile care se află pe itinerariul reginei, inclusiv hergheliile naţionale, sunt păzite de poliţişti.

Măsurile de securitate ar costa statul irlandez în jur de 30 de milioane de euro.

Mii de oameni sunt aşteptaţi pentru a o întâmpina pe regină, care ajunge mâine în Irlanda, făcând prima vizită a unui monarh britanic în această ţară din ultimii 100 de ani.

Totuşi, militanţii republicani au cerut să fie organizate proteste împotriva prezenţei sale în ţară. Forţele de ordine vor trebui să ţină sub control inclusiv membrii grupării radicale Eirigi, care au anunţat că intenţionează să facă o „tabără a libertăţii” într-o piaţă din Dublin.

În acest context, Marian Price va apărea în faţa instanţei pentru că a încurajat demonstraţiile ilegale. Ea a fost arestată în Belfast, vinerea trecută.

Între timp, poliţiştii s-au confruntat cu o tentativă de atentat în weekend: o bombă a fost prinsă de bicicleta unui copil în nordul oraşului Belfast.

Aproximativ 5.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru vizita reginei, acestora alăturându-li-se Forţele de Apărare Irlandeze şi trupele speciale ale armatei.

Cele mai citite

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

A murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa o fântână

Un bărbat din comuna Adâncata, din județul Suceava, a murit după ce a fost prins sub un mal de pământ în timp ce săpa...

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă