5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialNumărul cu care Nadia Comăneci a luat nota 10 la Montreal, donat...

Numărul cu care Nadia Comăneci a luat nota 10 la Montreal, donat unui muzeu din Elveţia

Nadia Comăneci a donat Muzeului Olimpic de la Lausanne pânza pe care a fost imprimat numărul său de concurs la Jocurile Olimpice la Montreal- 73, unde a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii.

La Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, Nadia Comăneci a obţinut prima notă de 10 din istoria acestui sport, dar şi trei medalii de aur.

"Nu este un loc mai bun unde să expun numărul pe care l-am purtat la Montreal", a spus Nadia Comăneci, potrivit Mediafax.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, i-a transmis Nadiei Comăneci că ediţia din 1976 a Jocurilor Olimpice a fost a ei. "Jocurile de la Montreal au fost jocurile tale, ţi-ai pus amprenta pe ele pentru totdeauna", a completat Bach.

Sursa citată a găsit următoarele semnificaţii ale numărului 73 pe care Nadia Comăneci l-a purtat la Jocurile Olimpice: 7 a reprezentat cele şapte note de 10 obţinute la Montreal, 3 a fost numărul de medalii de aur cucerite, iar 7+3 însumează 10.

Cele mai citite

VIDEO. Vedeta din România care ține post negru! “Nu am băut nimic decât apă”

La vârsta de 53 de ani, Damian Drăghici a intrat din nou în post negru și se află deja la a cincea zi a...

Studiu. Unde intenționează să-și petreacă sărbătorile de iarnă românii în acest an

Cei mai mulţi români (64%) intenţionează să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă, într-un cadru restrâns al familiei, în timp ce 21% optează pentru o...
00:00:48

VIDEO. Un elicopter s-a prăbușit pe o autostradă din Madrid

Un elicopter s-a prăbușit vineri dimineața pe o șosea de centură din capitală, lovind un autoturism. De altfel, trei persoane au fost rănite, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă