36.4 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022
AcasăSpecialNu sunt șanse de soluții politice în Siria, spune liderul Hezbollah din...

Nu sunt șanse de soluții politice în Siria, spune liderul Hezbollah din Liban

Liderul mișcării Hezbollah din Liban, Sayyed Hassan Nasrallah, a susținut marți un discurs în fața a mii de susținători, la Beirut, eveniment televizat, cu durata de peste o oră, din care Reuters citează principalele elemente. Potrivit lui Nasrallah, „scena regională este în prezent caracterizată de tensiune și escaladare și se pare că nu există căi pentru negociere sau soluții”, scrie Agerpres.

În ceea ce privește Siria, unde gruparea Hezbollah — susținută de Iran — luptă de partea regimului președintelui Bashar Al-Assad, liderul șiit a afirmat că sunt posibile și mai multe confruntări.

O mare parte din discursul lui Nasrallah, cu ocazia sărbătorii Ashura, una din cele mai importante pentru șiiți, a fost consacrată atacurilor la adresa regimului sunnit din Arabia Saudită, principalul rival al Iranului în Orientul Mijlociu, în special în Yemen. Conducătorul Hezbollah a acuzat puterea de la Riad de atacul aerian de sâmbătă asupra participanților la o ceremonie funerară la Sanaa, soldat cu zeci de morți și de răniți.

În Siria, saudiții sunt de partea rebelilor și au insistat anul acesta ca alte state musulmane să condamne Hezbollah ca organizație teroristă.

Mulțimea adunată pentru a urmări discursul a scandat de mai multe ori, cu pumnii ridicați, „Moarte Al Saud” (numele dinastiei de la Riad).

Cele mai citite

Românii care merg în Bulgaria trebuie să știe că s-au actualizat taxele de drum

În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia autovehiculelor de transport marfă...
00:01:36

VIDEO: Marocul trimite în judecată 65 de migranți din Melilla

Un grup de migranți s-a adunatîn fața biroului UNHCR din capitala Marocului, Rabat, pentru a protesta, deoarece autoritățile marocane au început urmărirea penală a...

Cât mai așteaptă camioanele care ies din România pe la Giurgiu

Camioanele care ies din România prin PTF Giurgiu au de aşteptat 90 de minute controlul de frontieră din cauza numărului mare de astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă