30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSpecialNu sunt șanse de soluții politice în Siria, spune liderul Hezbollah din...

Nu sunt șanse de soluții politice în Siria, spune liderul Hezbollah din Liban

Liderul mișcării Hezbollah din Liban, Sayyed Hassan Nasrallah, a susținut marți un discurs în fața a mii de susținători, la Beirut, eveniment televizat, cu durata de peste o oră, din care Reuters citează principalele elemente. Potrivit lui Nasrallah, „scena regională este în prezent caracterizată de tensiune și escaladare și se pare că nu există căi pentru negociere sau soluții”, scrie Agerpres.

În ceea ce privește Siria, unde gruparea Hezbollah — susținută de Iran — luptă de partea regimului președintelui Bashar Al-Assad, liderul șiit a afirmat că sunt posibile și mai multe confruntări.

O mare parte din discursul lui Nasrallah, cu ocazia sărbătorii Ashura, una din cele mai importante pentru șiiți, a fost consacrată atacurilor la adresa regimului sunnit din Arabia Saudită, principalul rival al Iranului în Orientul Mijlociu, în special în Yemen. Conducătorul Hezbollah a acuzat puterea de la Riad de atacul aerian de sâmbătă asupra participanților la o ceremonie funerară la Sanaa, soldat cu zeci de morți și de răniți.

În Siria, saudiții sunt de partea rebelilor și au insistat anul acesta ca alte state musulmane să condamne Hezbollah ca organizație teroristă.

Mulțimea adunată pentru a urmări discursul a scandat de mai multe ori, cu pumnii ridicați, „Moarte Al Saud” (numele dinastiei de la Riad).

Cele mai citite

Șoșoacă, executată de ANAF: În loc să achite, inventează dușmani – VIDEO

ANAF începe executarea silită a Dianei Șoșoacă pentru neplata mai multor obligații la bugetul de stat, a anunțat, luni, Lucian Heiuș, președintele instituției. „Doamna Şoşoacă...

Farmecul bijuteriilor cu perle. Când și cum să porți aceste superbe accesorii?

Bijuteriile cu perle sunt printre cele mai elegante piese din colecția unei femei. Clasice și rafinate, ele au devenit o alegere tot mai populară...

Bucătărie în stil contemporan: 6 sfaturi de amenajare

Stilul contemporan a apărut nu cu mult timp în urmă, însă a reușit să aibă foarte mulți adepți, datorită regulilor simple de decor. La...
Ultima oră
Pe aceeași temă