9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialNu sunt șanse de soluții politice în Siria, spune liderul Hezbollah din...

Nu sunt șanse de soluții politice în Siria, spune liderul Hezbollah din Liban

Liderul mișcării Hezbollah din Liban, Sayyed Hassan Nasrallah, a susținut marți un discurs în fața a mii de susținători, la Beirut, eveniment televizat, cu durata de peste o oră, din care Reuters citează principalele elemente. Potrivit lui Nasrallah, “scena regională este în prezent caracterizată de tensiune și escaladare și se pare că nu există căi pentru negociere sau soluții”, scrie Agerpres.

În ceea ce privește Siria, unde gruparea Hezbollah — susținută de Iran — luptă de partea regimului președintelui Bashar Al-Assad, liderul șiit a afirmat că sunt posibile și mai multe confruntări.

O mare parte din discursul lui Nasrallah, cu ocazia sărbătorii Ashura, una din cele mai importante pentru șiiți, a fost consacrată atacurilor la adresa regimului sunnit din Arabia Saudită, principalul rival al Iranului în Orientul Mijlociu, în special în Yemen. Conducătorul Hezbollah a acuzat puterea de la Riad de atacul aerian de sâmbătă asupra participanților la o ceremonie funerară la Sanaa, soldat cu zeci de morți și de răniți.

În Siria, saudiții sunt de partea rebelilor și au insistat anul acesta ca alte state musulmane să condamne Hezbollah ca organizație teroristă.

Mulțimea adunată pentru a urmări discursul a scandat de mai multe ori, cu pumnii ridicați, “Moarte Al Saud” (numele dinastiei de la Riad).

Cele mai citite

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă