17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialNu sunt bani pentru Defileul Jiului

Nu sunt bani pentru Defileul Jiului

»  In loc sa il repare, drumarii s-au multumit sa restrictioneze traficul greu pe Defileul Jiului, pe care doar o minune il mai tine in picioare. Doar teoretic s-a impus restrictia. Practic, nu exista nici un politist care sa opreasca tirurile sau vreun cantar care sa stabileasca masa totala a autovehiculelor.

Defileul Jiului este la un pas de prabusire si doar o minune il mai tine in picioare. Apa a erodat arondamentul, iar soseaua a ramas suspendata. soferii sunt avertizati prin indicatoare ca drumul se ingusteaza, iar la granita dintre judetele Hunedoara si Gorj, in zona Polatiste, se circula pe o singura banda de mers. Situatia se agraveaza cu fiecare zi care trece, dar drumarii nu au facut altceva decat sa semnalizeze zona cu probleme. Motivul invocat: nu sunt bani. Acum, vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Costel Avram, vrea sa il interpeleze direct pe premierul Emil Boc in legatura cu acest grav aspect. Costel Avram, a facut demersuri catre Ministerul Transporturilor, dar oficialii de aici s-au multumit sa spuna ca au doar un proiect, nu si fonduri pentru implementarea lui. "Sigur, proiectul este foarte mare, de anvergura, si in momentele astea de criza nu se poate realiza pentru ca nu sunt bani. Saptamana viitoare vom face o interpelare primului-ministru pentru a debloca 10–15 miliarde de lei vechi pentru a face acest tronson pentru ca noi nu putem sa stam, sa nu se mai poata circula pe Defileul Jiului pana cand vor fi bani pentru tot tronsonul mare", a declarat Costel Avram, vicepresedintele Consiliului Judetean Hunedoara.

La inceputul lunii iulie, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a impus o restrictie pentru masinile de mare tonaj cu masa totala maxima autorizata mai mare de 20 de tone. Pentru aceste vehicule, au fost stabilite rute ocolitoare, dar rar sunt folosite, pentru ca sunt cu sute de kilometri mai lungi. In realitate, tirurile continua insa sa circule pe Defileu, in lipsa unor cantare sau a politistilor care sa blocheze accesul lor pe acest tronson de drum. Daca Defileul Jiului se va prabusi, Valea Jiului ar putea fi rupta de restul tarii, atrag atentia oficialii de la judet, iar situatia socio-economica din aceasta zona va avea, la randul ei, de suferit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă