33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecial‘’Nu numai saracia naste monstri, ci si prostia si refuzul educatiei’

‘’Nu numai saracia naste monstri, ci si prostia si refuzul educatiei’

Comentarii pe marginea articolului “Saracia naste monstri

Premiantul zilei

Pepiniera de monstri
Poate ca acesta ar fi fost un titlu mai potrivit, deoarece asta am devenit, din pacate. Apelativul se potriveste nu doar brutelor dezumanizate al caror numar se umfla zilnic precum coca bine dospita, dar si celor ce se fac ca nu vad atunci cand ar trebui, prin natura functiei ptr.care sunt platiti, sa ia cele mai drastice masuri si sa aplice legea. Din pacate insa, cu talk-show-uri si cu discutii sterile nu se ajunge nicaieri si lucrurile vor ramane tot asa. Nu numai saracia naste monstri, ci si prostia, si refuzul educatiei, si dezinhibitiile de tot felul rezultate din neintelegerea notiunii de libertate, si dispretul fata de lege si aplicarea ei. O vorba din batrani zicea ca ''frica pazeste bostanaria''; veti spune ca niste cetateni ai UE nu se pot conduce cu frica, ceeace este partial adevarat, caci, in cazul prostiei agresive si lipsei de civilizatie, macar sa se priceapa ca de aici si pana aici e voie, mai departe insa, nu.
Wanda Cristian

Alcoolul naste monstri, saracia duce la boala !
Alcoolul face ravagii la tara. Taranii lucreaza mai mult la bufetul satului decat pe camp. Dupa atata comunism, lenea si alcoolul au napadit satele noastre. La camp lucreaza mai mult femeile, barbatii sunt la bufet!
Nemesis

Asta au vrut, asta au…..
(…) in 97-2000, PNTCD, prin programele pentru sate, a actionat pentru dezvoltare si instarirea micilor proprietari, nu-i asa? Amu dupa atatia ani constatam ca la tara e jale mare sub toate aspectele, cine fu de vina d-le Turturica? O spun io: locuitorii satelor in primul rand si orasenii care s-au lasat prostiti de "gogosile electorale" a(le) partidelor populiste. Ce au amu – ce au votat: terenuri parloage cat vezi cu ochii, produse scumpe la piata si in magazine, bani putini in buzunare, in final, multa, multa saracie. Asta au vrut, asta au – sa le fie de bine, dar nu cred!!!!!!
Tandala

Ce fac organele competente (politie, parchet,…)?
Au prins violatorul, l-au judecat de urgenta, l-au condamnat ? Aaceasta este ADEVARATA PROBLEMA.
Traian

 

Nu-i pasa nimanui
Va raspund eu, nu se gandeste nimeni. De s-ar fi gandit nu se ajungea aici. Lumea de care vorbiti d-voastra, saraca si lipsita de moralitate, e gunoiul de sub presul Romaniei pe care actualii guvernanti il ascund, crezand ca ceea ce nu se vede nu exista. Romania, ca natiune, arata ca muribund, caruia vulturii i-au dat, si-i mai dau inca, tarcoale inainte de a-si da obstescul sfarsit. Ce-a mai ramas dintr-o tara cu o industrie cat de cat dotata, capabila sa ne ofere sansa sa traim decent, sa ne castigam painea pe pamantul stramosesc? Nimic, sau aproape nimic. Fostii lucratori au devenit noii ieniceri, formati si educati cu banii dati de contribuabilii romani, iau calea exilului, parasindu-si casa si familia, pentru a face mai bogati pe cei bogati, pentru a contribui la prosperitatea tarilor unde traiesc ca flotanti. Macar turcii, asa cum erau ei, ii luau de mici si-i formau ca luptatori pentru nesfarsitele lor armate, dar nu-i luau gata educati, pe cheltuiala tarii de bastina. Lumea de azi, sub pretextul drepturilor omului, le exploateaza nemilos forta de munca si, storsi de vlaga, ni-i trimit inapoi atunci cand sunt buni de pensionare sau au nevoie de asistenta sociala. Cine sa se mai gandeasca la cei de care scrieti dumneavoatra intr-o societate in care fiecare individ incearca sa ia de la celalalt cat mai mult, in care fiecare natiune, sub pretextul globalizarii, se imbogateste pe seama altor natiuni? Doar televiziunile, in goana lor nebuna dupa senzational, pentru a-si marii audienta si pentru a oferi absedatilor sau sadicilor placerea stirilor morbide. In Romania de azi fiecare e pentru el, castigatorii maratonului inceput in anii '90 in cursa imbogatirii privesc cu dispret lumpenul de azi, fost proletar. Castigatorul ia totul, perdantul nimic. Asistenta sociala intra, conform normelor europene, in sarcina guvernului care, vaduvit de contributiile celor cateva milioane de pribegi romani, da din colt in colt in neputinta lui pe care, din considerente pur electorale, nu si-o recunoaste nici daca-l pici cu ceara. Nu exclud ca pe termen lung, si asta daca se va recunoaste atat de Guvern cat si de capeteniile europene, sa se gaseasca o solutie, dar repet, daca se recunoaste.
Chitu

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă