3.6 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialProiectul politic al Gabrielei: nu contează că mor ei, important e să...

Proiectul politic al Gabrielei: nu contează că mor ei, important e să câştigăm noi l OPINIE

Afirmaţia senatorului PNL Leon Dănăilă, cum că homosexualii cumpără sau fură copii pentru că nu-i pot avea pe ai lor, este scandaloasă și jignitoare inclusiv pentru heterosexualii cu rațiune și bun-simț, dar reprezintă o concepție care, deşi retrogradă, nu face rău nimănui în mod direct.

Ameninţările deputatului PSD Cătălin Rădulescu că va folosi împotriva protestatarilor din Bucureşti mitraliera lui de la Revoluție sunt revoltătoare şi s-au lăsat deja cu un dosar penal, dar reprezintă, până la urmă, derapajul unui impostor şi nimic mai mult, pentru că distanța de la dare de mită la crimă în masă nu e, totuşi, chiar atât de scurtă.

Dar declarațiile mincinoase ale primarului Gabriela Firea și ale managerului Spitalului „Sfânta Maria“, Narcis Copcă, făcute în campania electorală de anul trecut cu privire la activitatea de transplant de plămâni din România intră deja în sfera dispreţului complet pentru destinele unor bolnavi.

Doar pentru a-i compromite pe tehnocrații lui Dacian Cioloș, văzuți anul trecut ca singurul pericol real pentru supremația PSD în alegeri, Gabriela Firea a coordonat un atac extrem de agresiv asupra Ministerului Sănătăţii şi asupra ministrului Vlad Voiculescu. Politiciana s-a jucat pur și simplu, de dragul câştigului electoral şi al celui bănesc ulterior, cu viaţa celor care au nevoie urgentă de un trans­plant de plămâni.

Un raport al Corpului de Control al ministerului a descoperit anul trecut că mult lăudatul centru de excelenţă de la Spitalul „Sfânta Maria“ din București a fost acreditat necorespunzător pentru trans­plant de plămâni. Deşi se investiseră acolo 10 milioane de euro, unitatea nu are un departament de pneumologie și nici un specialist în acest domeniu cu care să lucreze permanent.

În ciuda acestor evidenţe şi doar de dragul spectacolului politic, primăriţa Bucureştiului a lansat şi a girat acuzaţii menite să inflameze lucrurile până la paranoia.

„Ministrul Vlad Voiculescu vrea să dezmembreze morții români și să le trimită toate organele în străinătate“, a declarat în noiembrie anul trecut Narcis Copcă, un personaj care în acest moment poate fi numit oricum, dar nu doctor sau manager de spital. „Să nu îi mai trateze pe români ca pe nişte sclavi domnul ministru al Sănătăţii. (…) Au fost duşi plămâni la Viena în loc să fie folosiţi aici, pentru români“, afirma şi Gabriela Firea, care s-a poziționat drept vioara principală în acest scandal.

Doar că poziţia fără scrupule a primăriţei PSD a fost confirmată săptămâna trecută chiar de Florian Bodog, actualul ministru al Sănătății din guvernul controlat tot de social-democraţi. Acesta a declarat că în momentul de față nu există, într-adevăr, condițiile pentru a se face transplant de plămâni în România şi că nu există la Spitalul „Sfânta Maria“ niciun specialist care să fi făcut vreodată transplant de plămâni în mod independent. Adică exact ce susţinea Corpul de Control.

Pusă în faţa acestei confirmări, Gabriela Firea nu doar că nu a prezentat scuze alegătorilor pe a căror sănătate nu a dat doi bani, ci a continuat cu acuzațiile. Mai mult, fosta jurnalistă ajunsă primar a recunoscut public că l-a pus la punct pe Florian Bodog, chirurg de meserie, iar acesta și-ar fi retras afirmațiile. Probabil de teamă că își va pierde mandatul, Gabriela Firea având o poziție de forță în PSD.

Ne şochează încă o dată – dacă mai este posibil – lipsa completă de scrupule a unor politicieni care pretind că ne conduc. Oamenii aceştia nu se dau în lături de la absolut nimic pentru a obţine puterea şi banul public. Simţim asta de 27 de ani, dar în ultima vreme dispreţul faţă de noi se extinde şi capătă forme dintre cele mai sinistre.

Căci PSD merge, iată, în continuare pe principiul „să moară ei, numai să câștigăm noi“. 


Urmăreşte-l pe jurnalistul Răzvan Chiruţă şi pe reţelele sociale

Cele mai citite

România vrea să utilizeze dar și să fabrice tehnologii verzi, anunță președintele Iohannis

"România este interesată să dezvolte, să utilizeze, dar și să fabrice tehnologii verzi", a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul evenimentului „Sustainable Innovation Forum...

Statele Unite vor desființa vizele pentru români din anul 2025, susține premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, cu prilejul vizitei sale în SUA, că Statele Unite vor renunța să mai ceară vize cetățenilor români începând cu...

Ciolacu intră în dezacord cu ambasadorul României în SUA. Ambasadorul e nemulțumit că nu participă la întâlnirile premierului

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a făcut o declarație neobișnuit de dură pentru un diplomat. Ambasadorul României a lăsat să se înțeleagă că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă