1.2 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialNoua maşină electrică Tesla 3 va fi prezentată pe 31 martie

Noua maşină electrică Tesla 3 va fi prezentată pe 31 martie

Compania Tesla a lansat invitațiile la prezentarea primului său model de maşină electrică de masă, care va avea loc, pe 31 martie, în cadrul unui eveniment special organizat la Hawthorne, California, scrie The Verge.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei, Elon Musk, a spus de mai multe ori că nu s-a decis cât de mult din noua maşină va arăta cu această ocazie, dar invitaţia trimisă presei sugerează că va putea fi văzută întreagă.

Producţia mult-aşteptatei Tesla 3 va începe anul viitor, iar specialiştii consideră că noul model va fi fie o relansare, fie o desfiinţare a companiei, care până acum s-a axat pe modele mult mai costisitoare care s-au vândut doar în câteva zeci de mii de exemplare, o foarte mică fracţiune din milioanele de maşini vândute de principalii constructori auto în fiecare an.

Noua maşină se va baza pe fabrica Gigafactory pentru a-i produce o baterie satisfăcătoare, o uzină uriaşă aflată în construcţie în deşertul Nevada, despre care Tesla susţine că va atinge capacitatea maximă de producţie în 2020.

Vestea bună este că Tesla 3 va fi mult mai accesibilă, preţul ei fiind de aproximativ 35.000 $, în timp ce modelele S sau X pornesc de la 100.000$. Producătorul american spune că după aplicarea bonusurilor pe care le oferă statul, preţul se va apropia de 30.000$, cât costă modelul Bolt de la Chevrolet care va fi scos pe piaţă în acest an. Se aşteaptă ca ambele maşini să ofere o autonomie de peste 300 de kilometri, fiind mult mai practice decât cele care domină acum piaţa şi a căror baterie ţine maximum jumătate din această distanţă.

Cele mai citite
00:01:01

VIDEO. Trupele ucrainene se antrenează în Polonia pentru războiul dur de iarnă

Pe un câmp acoperit de zăpadă din vestul Poloniei, soldații ucraineni sunt antrenați în războiul de tranșee, cu doar câteva zile înainte de a...

VIDEO. Predoiu, la inaugurarea punctelor de lucru pentru imigrări: “Se acordă în jur de 100.000 de permise de ședere anual”

Vineri, în cadrul ceremoniei de inaugurare a noilor puncte de lucru ale Direcției pentru Imigrări București și Serviciului pentru Imigrări Ilfov, ministrul Afacerilor Interne,...

Un baron PSD deszăpezește drumurile din Tulcea până în 2025

Un fost deputat PSD, abonat la banii statului, dar în special la CJ Tulcea, va încasa peste 4 milioane de euro pentru deszăpezirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă