9.8 C
București
vineri, 15 octombrie 2021

Nouă elevi, la spital după un vaccin cu ser diftero-tetanic

Nouă elevi de la o şcoală din Curtea de Argeş au ajuns la spital, marţi seară, cu stări de rău după ce au fost vaccinaţi cu ser diftero-tetanic, conform Mediafax.

Medicii au stabilit că nu a fost vorba despre o reacţie adversă, iar DSP ia în calcul posibilitatea să fi fost o "reacţie emoţională" post-vaccinare.

Cei nouă copii de 14 ani, elevi în clasa a VIII-a la o şcoală din Curtea de Argeş, au ajuns la spital, marţi seară, acuzând stări de rău, la scurt timp după ce au fost vaccinaţi cu ser diftero-tetanic în cadrul campaniei de vaccinare derulate de autorităţi în unităţile de învăţământ din judeţul Argeş.

Potrivit medicului Adrian Stoica, director executiv adjunct la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş, cei nouă elevi au început să acuze dureri de cap şi stări de greaţă după ce au fost vaccinaţi la şcoală. 

âMedicul specialist de la secţia de boli infecţioase a SJU Piteşti a stabilit că starea copiilor nu este gravă şi că nu este vorba despre simptome care să reprezinte reacţii adverse la administrarea vaccinului.

"Medicul specialist nu a pus în evidenţă, pentru niciunul dintre copii, nicio simptomatologie şi, prin urmare, medicul epidemiolog de la DSP Argeş nu a încadrat aceste evenimente ca fiind reacţii adverse post-vaccinare. Este posibil să fi fost vorba despre o reacţie emoţională a copiilor în urma vaccinării”, a declarat reprezentantul DSP Argeş.

Directorul adjunct Adrian Stoica a mai spus că DSP Argeş monitorizează cu atenţie campania de vaccinare cu serul diftero-tetanic care se desfăşoară în această perioadă în şcolile din judeţ.

În judeţul Argeş sunt înregistraţi 5.800 de elevi de clasa a VIII-s şi 5.600 de elevi de clasa a IX-a care trebuie vaccinaţi cu serul diftero-tetanic în cadrul campaniei derulate în această perioadă

Ultima oră
Pe aceeași temă