3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialNou blocaj in asocierea autoritatilor timisene cu Poli

Nou blocaj in asocierea autoritatilor timisene cu Poli

Majorarea capitalului clubului se amana cu cel putin trei saptamani, deoarece auditul financiar nu a fost finalizat la timp
Posibila asociere dintre autoritatile locale timisene si societatea care detine clubul de fotbal Politehnica Timisoara se va amana cu cel putin trei saptamani, deoarece clubul nu a pus la dispozitie toate actele necesare pentru auditul financiar.
Patronul clubului, Marian Iancu, a amenintat, la inceputul lunii ianuarie, ca daca autoritatile nu isi dau acordul pentru intrarea in asociere si, implicit, pentru majorarea actionariatului, isi va da demisia.
"Am primit o notificare de la firma de audit, prin care ne anunta ca nu s-au pus la dispozitie toate actele necesare, asa ca datele nu pot fi puse la dispozitia comisiei de specialitate formata la Consiliul Local si, deci, subiectul nu poate intra pe ordinea de zi a plenului din 29 ianuarie. Probabil, va intra in plenul urmator, de la jumatatea lunii sau la sfarsitul lunii februarie", a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu.

In sedinta din 29 ianuarie, consilierii municipali vor vota si bugetul pe anul in curs, iar in acest proiect nu a fost prevazuta o suma pentru intrarea in actionariat, in acest sens raportul de audit fiind fundamental.
"Sa vedem intai votul consilierilor, sa accepte asocierea si modalitati de finantare vom gasi noi", a declarat viceprimarul Adrian Orza, un sustinator al acestei asocieri.
In privinta parteneriatului financiar trebuie sa se exprime si Consiliul Judetean, care are sedinta ordinara in 31 ianuarie. Administratia judeteana a pus deoparte, in bugetul pe 2008, peste un milion de euro pentru eventuale majorari de capital la societatile unde este actionar, in conditiile in care suma de intrare impusa de clubul de fotbal a fost de 2,5 milioane de euro.
La inceputul lunii, patronul clubului, Marian Iancu, a amenintat ca daca Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Timisoara nu vor ajuta clubul si cu alte sume de bani, prin asociere, pana la 30 ianuarie, isi va da demisia.
Adunarea generala a actionarilor clubului de fotbal Politehnica Timisoara a fost amanata pana in 22 februarie, tocmai din cauza nefinalizarii auditului.

 

ACORD

Ambele consilii si-au exprimat in decembrie un acord de principiu pentru a se asocia, insa printre alesii de la judet si de la municipiu exista si voci care sunt impotriva. Daca Primaria Timisoara doreste sa i se alature finantatorului de la Poli Timisoara, opiniile sunt mai rezervate la Consiliul Judetean.
Marian Iancu a recunoscut, de altfel, ca a ales aceasta perioada in a face presiuni, pentru asociere tocmai pentru ca este an electoral.

Cele mai citite

Israelul anunță că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni

Autoritatea penitenciară israeliană a anunţat în cursul nopţii trecute că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni, la câteva ore după ce Hamas a eliberat...

Topul municipiilor care dau cei mai mulți bani pe luminițele de Crăciun

Tot mai multe orașe au început pregătirile pentru sărbători. În ciuda restricțiilor cu cheltuielile impuse de Guvern, unii primari nu fac rabat de...

Serghei Lavrov are acceptul să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru o reuniune a OSCE

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a fost autorizat să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă