21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăSpecialNou apel pentru ieşirea în stradă a tinerilor: Demisiile nu rezolvă problemele

Nou apel pentru ieşirea în stradă a tinerilor: Demisiile nu rezolvă problemele

Liderii mai multor organizaţii de tineret încurajează ieşirea în stradă, în număr cât mai mare, şi le transmit colegilor că doar câteva demisii nu rezolvă problemele de fond ale sistemului, relatează Mediafax.

Consiliul Tineretului din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Consiliul Naţional al Elevilor le transmit colegilor că evenimentul tragic din clubul Colectiv a avut loc din cauza corupţiei generalizate din mediul politic. cât și a unei administraţii publice nefuncţionale.

„Câteva demisii nu rezolvă problemele de fond ale sistemului, care au costat vieţi nevinovate, chiar dacă şi acestea sunt necesare în faţa unei astfel de tragedii care cu siguranţă putea fi evitată. Consiliul Tineretului din România, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi Consiliul Naţional al Elevilor încurajează toţi tinerii din România să reacţioneze public la neregulile de funcţionare a autorităţilor şi să participe la mişcările de protest organizate joi, 5 noiembrie 2015, precum şi în alte zile, în mai multe oraşe din ţară. Schimbarea societăţii este posibilă, dar ea necesită însă o masă critică de cetăţeni care refuză să tacă în faţa abuzurilor sau să le accepte. Suntem convinşi că tinerii pot forma această masă critică şi că sunt categoria socială cea mai potrivită pentru a genera o schimbare fundamentală a României”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, agenţiei Mediafax.

Citeşte şi: Premierul Victor Ponta a demisionat. Primele reacţii și propuneri

Printre revendicări, reprezentanţii elevilor, studenţilor şi tinerilor din România doresc: modificarea legislaţiei şi a reglementărilor referitoare la protecţia împotriva incendiilor şi intervenţia în caz de urgenţă, verificarea de urgenţă a tuturor cluburilor existente, introducerea de elemente relevante de educaţie civică, comunitară şi sanitară în învăţământul preuniversitar, finanţarea corespunzătoare a sistemului de sănătate, înăsprirea pedepselor pentru corupţie, sancţionarea penală a celor care aveau atribuţii în prevenirea unui asemenea dezastru, cât şi un stat responsabil, care să îşi facă bine şi corect treaba şi o clasă politică dispusă să lucreze pentru cetăţeni, nu pentru propriile interese.

Citeşte şi: PROTESTE de amploare în țară, după incendiul din Colectiv

Bucureştenii sunt chemaţi din nou, miercuri, în Piaţa Universităţii, după mitingul de protest care a avut loc marţi seară, la care au participat aproximativ 25.000 de oameni şi în urma căruia au demisionat premierul Victor Ponta şi primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone.

Anunţul privind mitingul de miercuri seară, programat începând cu ora 18.00 la fântâna din zona Universităţi, a fost făcut tot pe pagina de Facebook ”Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”, unde a fost organizat şi protestul de marţi seară. Inițiatorii spun că acum bucureștenii trebuie să meargă la Palatul Cotroceni ”să ceară un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici”.

„Vă anunţ că ieşirile în stradă vor avea loc în continuare. Primul pas a fost realizat. Acum, ca să putem obţine ceea ce ne dorim cu adevărat trebuie să mergem la Palatul Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici!”, a scris unul dintre iniţiatorii protestului.

Citeşte şi: FOTO. Protestul Colectiv. Ce au postat manifestanţii pe Facebook

Pe Internet circulă o serie de indicații pentru protestatari, pentru a se asigura că manifestația rămâne una pașnică. 

 

 

 

 

Cele mai citite

Pandemia a afectat siguranța zborurilor

În ultimii doi ani, COVID-19 a devenit un risc serios pentru persoanele care călătoresc cu avionul. Timp de mai multe luni, zborurile au fost...
00:01:25

O misiune de căutare ucraineană investighează ruinele din Izium

O misiune de căutare ucraineană luni (26 septembrie) a analizat molozul clădirilor distruse de pe un vârf de deal, care a servit cândva ca...

Danemarca și Germania construiesc cel mai lung tunel imersat din lume

Cel mai lung tunel imersat din lume va lega Danemarca și Germania, reducând timpul de călătorie între cele două țări atunci când va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă