-0.8 C
București
luni, 17 ianuarie 2022
AcasăSpecialNora omului de afaceri Dan Adamescu acuză autoritățile române că au încercat...

Nora omului de afaceri Dan Adamescu acuză autoritățile române că au încercat să o răpească pe stradă, în Londra

Nora omului de afaceri Dan Grigore Adamescu a acuzat autoritățile române că au încercat să o răpească de pe o stradă din Londra, scrie publicația britanică The Telegraph.

Adriana Constantinescu, soția lui Alexander Adamescu,  a povestit că doi bărbați mascați au încercat să o târască într-o mașină parcată în apropierea locuinței sale din Londra.  Ea a declarat că tentativa de răpire face parte dintr-o campanie sponsorizată de statul român pentru a-l intimida pe soțul ei și familia acestuia.

”Cei doi aveau un Mini Cooper cu numere false, mi-au spus polițiștii mai târziu. Nu mi-au furat nimic, deși aveam cercei cu diamante în urechi și cheile mașinii în mână. Când s-au apropiat de mine, m-am aruncat la pământ și m-am luptat cu ei, până când un vecin mi-a auzit țipetele și a venit alergând să mă ajute. Și un taximetrist, care avea un client în mașină, a tras pe dreapta și a sunat la Poliție. Cei doi au văzut taxi-ul și au luat-o la fugă. Am avut noroc. Deși cei doi nu au vorbit, am știut că au legătură cu autoritățile române, pentru că m-au atacat pe mine, deși nu aveau nici o intenție să mă jefuiască. Suntem o familie londoneză normală, nu ieșim în evidență cu nimic. Nu încerci să răpești din senin pe cineva, în apropiere de grădinița unde își duce copiii. Este moda specifică neocomunistă din România să vânezi  întreaga familie a unei persoane pe care vrei să o distrugi”, a spus Adriana Constantinescu.  

Scotland Yard a precizat că ancheta este în desfășurare, dar că nu au fost făcute arestări  și sunt puține piste de urmărit.

DNA a cerut extradarea lui Alexander Adamescu,aflat sub control judiciar în Marea Britanie. Judecătorii români au emis un mandat de arestare în lipsa pe numele său. 

Omul de afaceri Dan Adamescu este internat în stare foarte gravă în spital, cu septicemie.


Citește și:  UPDATE. Omul de afaceri Dan Adamescu, în stare foarte gravă la spital. Doar sora lui a primit, cu greu, dreptul să-l viziteze


 

Familia Adamescu acuză statul român că a fabricat un dosar de mită pentru compania de asigurări Astra, care era cea mai mare firmă din domeniu în țară, mai notează publicația The Telegraph.  Totodată, familia îl acuză pe fostul prim-ministru Victor Ponta că s-a aflat în spatele falimentării Astra.

Publicația britanică mai amintește și că România și Bulgaria sunt etichetate de UE drept țări cu un grad mare de corupție, iar că fostul premier Victor Ponta se luptă cu acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani. 


Citește și: Curtea de Apel București a admis contestația omului de afaceri Dan Adamescu, de revocare a controlului judiciar pe cauţiune

 

Cele mai citite

Armata Română recrutează parașutiști comando

Armata Română recrutează parașutiști comando, potrivit unui anunț publicat, duminică, pe internet. Anunțul nu oferă detalii despre viitoarele misiuni. Se precizează că militarii angajați...
Ultima oră
Pe aceeași temă