1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialNokia lasă aeroportul Otopeni fără şase zboruri către Helsinki

Nokia lasă aeroportul Otopeni fără şase zboruri către Helsinki

Cele şase curse săptămânale operate de compania finlandeză Finnair între Helsinki şi Bucureşti (Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni) vor fi suspendate începând cu orarul de iarnă care debutează pe 31 octombrie.

Deşi reprezentanţii companiei au spus că nu pot face comentarii despre o presupusă legătură între plecarea producătorului de telefoane mobile Nokia din România şi întreruperea zborurilor, se pare că mutarea Finnair este totuşi legată de închiderea fabricii de la Jucu.

Conform declaraţiilor pentru romanialibera.ro ale unei surse care a vrut să-şi păstreze anonimatul, compania efectua o serie de transporturi cargo (piese, telefoane etc.) pentru Nokia.

În plus o parte a managementului Nokia ajungea la Bucureşti la bordul curselor companiei finlandeze.

Laura Varga, ofiţer de presă al companiei a spus, citată de Mediafax, că decizia a fost luată deoarece cursa era considerată neprofitabilă. “Compania analizează în permanenţă noi oportunităţi. În acest caz, am decis să anulăm deoarece nu era o cursă profitabilă”, a spus Varga.

Cursele între Bucureşti şi Helsinki au fost introduse pe 10 aprilie 2007, iniţial fiind operate câte patru zboruri pe săptămâmă. În 2008, Finnair a crescut numărul de zboruri la şase curse săptămânale după deschiderea fabricii Nokia de la Jucu – în toamna lui 2008.

Finnair oferea românilor posibilitatea de a ajunge în Asia mai rapid decâgt dacă ar fi zburat cu companii ce presupuneau opriri în aeroporturi din vestul Europei, iar tarifele erau unele dintre cele mai bune de pe piaţă.

Românii pot zbura spre destinaţii asiatice folosing companiile Lufthansa (prin Munchen sau Frankfurt), Qatar Airways (prin Doha), Turkish Airlines (via Istanbul) sau KLM (prin Amsterdam).

 

Cele mai citite

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...
Ultima oră
Pe aceeași temă