2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialNoi rezerve de petrol, 15 miliarde de barili, ar fi fost descoperite...

Noi rezerve de petrol, 15 miliarde de barili, ar fi fost descoperite de Iran

Iran a descoperit noi rezerve de petrol estimate la circa 15 miliarde de barili, conform unui comunicat publicat duminică de Campania Națională Iraniană de Petrol (NIOC), relatează agenția EFE, via Agerpres.

Din această cantitate, cel puțin două miliarde de barili sunt recuperabili, a explicat directorul NIOC, Ali Kardor, fără a preciza când a fost făcută această descoperire.
 
Potrivit comunicatului, actualele rezerve ale Iranului se ridică la 711,530 miliarde de barili, din care 102,330 miliarde de barili sunt recuperabili.
 
Pe de altă parte, directorul NIOC a anunțat sâmbătă că data limită pentru primirea de oferte pentru proiectele petroliere din partea companiilor străine, stabilită în principiu pentru finele lui ianuarie, a fost extinsă până pe 15 februarie. Această decizie de datorează faptului că unele companii nu au informațiile complete pentru participarea la licitație, cum e cazul BP.
 
Ministerul Petrolului a publicat în ianuarie o listă cu 29 de companii internaționale care s-au calificat pentru licitația privind proiectele în domeniul petrolului și gazelor.
 
Iran deține cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume iar rezervele sale de petrol se situează pe locul patru la nivel global.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă