38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialNoi mărturii şocante despre atentatul de la Nisa

Noi mărturii şocante despre atentatul de la Nisa

Un motociclist a încercat să oprească, din mers, camionul care a intrat în mulţime joi seara în cursul atentatului de la Nisa, străduindu-se să deschidă portiera vehiculului ce circula cu viteză redusă pe Promenade des Anglais, dar a căzut, potrivit relatărilor jurnalistului german Richard Gutjahr, citat de AFP. 

''Eram în balcon la un hotel cu vedere spre Promenade des Anglais şi am văzut oameni care mergeau să sărbătorească 14 Iulie, apoi dintr-odată un camion s-a îndreptat în direcţia mulţimii'', a povestit pentru AFP Gutjahr, contactat telefonic din Berlin. 

''El conducea foarte încet, ceea ce era surprinzător'', a adăugat jurnalistul independent. ''După el s-a luat un motociclist, care circula în spatele lui şi care a încercat să-l depăşească şi chiar să deschidă portiera dinspre partea şoferului camionului'', a explicat Gutjahr, care a făcut o înregistrare video cu smartphone-ul său, utilizată de canalul public german ARD. ''Motociclistul a căzut însă sub roţile camionului'', a explicat jurnalistul german, potrivit Agerpres. 

''Am văzut, de asemenea, doi poliţişti care trăgeau asupra camionului'', a precizat martorul. ''Şi, în acel moment, şoferul camionului început să circule cu viteză şi a intrat în zigzag în mulţime. Apoi, timp de 15-20 de secunde s-au auzit tirurile mai multor arme'', a continuat el, precizând că scena la care el a fost martor a durat în total ''60 de secunde, nu mai mult''. El a adăugat că a coborât apoi în stradă, unde a văzut cum oamenii erau cuprinşi de panică şi că 12 corpuri neînsufleţite zăceau pe pământ. 

''Era un haos absolut'', ''oamenii urlau'', a declarat un jurnalist pentru AFP, Robert Hollawy, care asista la festivităţi. ''Am văzut oameni loviţi şi fragmente zburând peste tot'', a povestit el. Cel puţin 84 de persoane au fost ucise în acest nou atentat sângeros în Franţa. Cel puţin doi copii sunt morţi şi alţi peste 50 sunt spitalizaţi. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă