0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialNoi fragmente ale avionului Malaysia Airlines – găsite pe Insula Reunion

Noi fragmente ale avionului Malaysia Airlines – găsite pe Insula Reunion

Fragmente de perne de scaun, folii de aluminiu precum și resturi din geamurile avionului Malaysia Airlines au fost descoperite pe Insula Reunion, în largul Oceanului Indian.

Săptămâna trecută pe insula au fost găsite resturi din avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, a anunțat joi premierul malaezian, Najib Razak, relatează AFP, citat de Agerpres.

“Au fost găsit fragmente de geamuri, folii de aluminiu și de perne de scaun”, a declarat, la rândul său, ministrul malaezian al transporturilor, Liow Tiong Lai, precizând că se referă la scaunele și hublourile aeronavei. El a menționat că fragmentele descoperite vor fi predate autorităților franceze pentru verificare.

Anunțul survine în contextul în care experții și anchetatorii au reluat joi dimineață într-un laborator francez examinarea fragmentului de aripă găsit pe Insula Reunion și despre care premierul malaezian Najib Razak a dat asigurări că provine de la avionul Boeing 777 dispărut în martie 2014.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...
Ultima oră
Pe aceeași temă