40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialNikon a renuntat la fotografia analogica

Nikon a renuntat la fotografia analogica

Grupul japonez Nikon a anuntat ca va opri productia de aparate foto analogice, cu exceptia a doua modele destinate nostalgicilor si unui numar limitat de fotografi profesionisti, pentru a se concentra numai pe fotografia digitala care reprezinta 98% din vanzarile sale.
Practic, dupa ce timp de 50 de ani a produs doar aparate foto analogice, compania a decis ca vanzarile aparatelor cu film sa inceteze in momentul epuizarii stocurilor existente. Nikon va continua sa produca doar modelul de aparat foto profesional din gama de varf F6, precum si aparatul foto FM10. „Piata aparatelor foto analogice echipate cu film se reduce treptat si noi dorim sa alocam mai multe resurse spre piata foto digitala”, a explicat purtatorul de cuvant al producatorului respectiv.
Potrivit Asociatiei producatorilor japonezi de echipamente fotografice, in luna noiembrie 2005, in arhipelagul nipon au fost vandute 7,72 milioane aparate foto digitale, fata de 457.819 aparate foto analogice.
Principalii concurenti japonezi ai Nikon, firmele Canon si Fujifilm au inceput si ei sa treaca treptat de la fotografia analogica la cea digitala.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă