27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialNicolae Badea a anuntat noua strategie

Nicolae Badea a anuntat noua strategie

Nicolae Badea a dezvaluit pentru site-ul suporterilor alb-rosii, „dinamomania”, planurile conducerii dinamoviste care se vor pune in aplicare dupa incheierea campionatului. Presedintele dinamovist spune ca in vara se va elabora o strategie pe o durata de cel putin doi ani, iar remanierea lotului nu va mai putea fi conditionata de sintagma „suntem condamnati sa castigam campionatul”. Iata si alte declaratii ale boss-ului dinamovist care, cu siguranta, creioneaza strategia „cainilor” pentru sezonul care urmeaza.

„Performanta minima – prezenta intr-o cupa europeana”

„Avem unul din cele mai slabe retururi din ultimii ani, cred ca a mai fost unul doar atunci cand am ocupat locul 6 la finalul campionatului, dar cu mult mai putine puncte. Din pacate, nici jocul lui Dinamo nu este de natura sa multumeasca. (…) Vreau sa spun insa ca nu este o atmosfera de a dezarma in aceasta editie de campionat, practic campionatul se joaca si eu cred ca atat timp cat se joaca, Dinamo trebuie sa evolueze nu neaparat in mod obsesiv in raport cu primul loc. Cred, totusi, ca performanta minina pe care o putem accepta este calificarea intr-o cupa europeana”.
„Campionatul se joaca, Dinamo nu are dreptul sa dezarmeze, Dinamo nu are dreptul sa nu isi propuna sa schimbe impresia asupra jocului si asupra rezultatelor, cred ca avem obligatia sa o facem si cred ca avem potential sa o facem”.

„Am gresit cu totii la nivelul conducerii”

„La nivelul conducerii suntem toti constienti de greselile comise, de faptul ca in unele situatii nu s-a anticipat corect potentialul echipei, potentialul unor jucatori, si in unele situatii poate am fost excesiv de sentimentali la nivelul selectiei, poate chiar antrenorii au fost sentimentali in anumite titularizari. Lucrurile astea se intampla peste tot, important este sa nu fie frecvente, sa nu devina cronice si sa nu creeze sentimentul ca mai mult nu se poate. Nu cred ca trebuie sa acceptam ca singura forma de schimbare a lucrurilor este invatarea din erori”.
„Succesiunea de antrenori de dupa incetarea raporturilor contractuale cu Ioan Andone a fost generata conjunctural de abandonarea raporturilor contractuale cu Dinamo de catre Esteban Vigo, deci nu a fost o decizie a conducerii administrative, situatie in care Dinamo nu putea sa apeleze decat la antrenorii disponibili sau posibili de adus. Am incercat cu Ion Marin, un antrenor care a mai lucrat la Dinamo. Angajarea lui Ion Marin a fost facuta sub conditia castigarii titlului. Lucrurile care au condus la schimbarea functiei lui Ion Marin si apelarea pe o perioada temporara a antrenorului federal Florin Marin arata ca nu am avut foarte multe optiuni. Deci este o perioada tranzitorie, cumva trebuie sa o gestionam pana la sfarsitul campionatului cu multa atentie”.

„Strategie pe 3-4 ani”

„In ceea ce ne priveste vom evalua minim 4-5 candidati posibili pentru postul de antrenor din vara. Insa inainte de a face lucrul acesta va trebui sa corectam unele probleme legate de strategia sportiva la Dinamo pe urmatorii 3-4 de ani. Cred ca nu mai putem gandi si nu mai putem actiona plecand de la sintagma, repetata in fiecare an, ca suntem condamnati sa castigam titlul sau lucruri de genul asta. Si daca am fost condamnati, tot nu am executat aceasta pedeapsa…”.
„In vara nu va fi o restructurare masiva sau superficiala a lotului. Cand m-am referit la strategia sportiva m-am referit si la potentialul sportiv, si acest potential trebuie apreciat in cadrul unei strategii de la 2 la 4 ani”.
„Clubului Dinamo nu i-au lipsit resursele financiare, dovada ca in acest an competitional vom inchide executia bugetului la o cifra dubla fata de anii trecuti”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă