4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialNica a promis ca vor fi platite salariile politistilor

Nica a promis ca vor fi platite salariile politistilor

Ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, i-a asigurat marti pe reprezentantii Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", care au protestat in fata sediului MAI, ca plata salariilor politistilor va fi asigurata pana la sfarsitul anului, banii urmand sa fie obtinuti la rectificarea bugetara din aceasta toamna, potrivit Agerpres.

Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", Vasile Lincu, a sustinut, la finalul intalnirii cu ministrul Administratiei si Internelor, ca, in prezent, politistii au asigurate salariile doar pana in luna octombrie.

Pe de alta parte, presedintele Pro Lex a afirmat ca ministrul Dan Nica nu a putut da un raspuns cu privire la amanarea de la plata a celorlalte sporuri.
"Mai grav este ca, pe zi ce trece, deficitul de personal creste, iar oamenii nu isi mai pot lua zile pentru refacerea capacitatii de munca. De aceea, nu vom mai face ore suplimentare decat din dispozitia scrisa a ministrului", a declarat Lincu.

Liderul Pro Lex s-a aratat nemultumit si de raspunsul primit de la ministru cu privire la solicitarea de a sustine, prin Ordonanta de Urgenta, modificarea Statutului politistului.
"Am solicitat sprijin politic din partea MAI pentru a sustine aceasta ordonanta si ni s-a spus ca trebuie sa ne adresam Corpului National al Politistilor, o asociatie care nu apara interesele politistilor", a sustinut Lincu.

Protestul sindicalistilor din Pro Lex, la care au participat aproximativ 300 de politisti, s-a incheiat la ora 12,00.
O delegatie a sindicalistilor s-a intalnit cu ministrul Dan Nica pentru a-i prezenta o lista cu revendicari.
Cateva sute de politisti, membri ai Sindicatului Pro Lex, au protestat in fata sediului Ministerului Administratiei si Internelor, solicitand rezolvarea problemelor financiare si logistice pe care le intampina.
Proteste similare ale sindicalistilor de la Pro Lex s-au desfasurat si in tara.

Cele mai citite

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă