23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSpecialNetanyahu oferă ajutorul Israelului pentru victimele cutremurului din Iran

Netanyahu oferă ajutorul Israelului pentru victimele cutremurului din Iran

Premierul Benjamin Netanyahu a propus ca Israelul să furnizeze, prin intermediul Crucii Roșii, ajutor medical victimelor seismului care s-a soldat cu peste 400 de morți în Irak și mai ales în Iran, informează miercuri AFP citată de Agerpres.

Iranul este, prin tradiție, o țară considerată inamic al statului israelian.

'După ce am văzut imaginile sfâșietoare cu bărbați, femei și copii acoperiți de dărâmături, am dat ordin să propunem Crucii Roșii acordarea de asistență medicală pentru victimele irakiene și iraniene', a declarat Netanyahu marți seara.

Premierul israelian a făcut aceste declarații, difuzate miercuri de mass-media din Israel, în cadrul unui discurs video destinat participanților la Conferința federațiilor evreiești din America de Nord, reunite la Los Angeles, în California.

'Am afirmat de nenumărate ori că nu avem un conflict cu poporul iranian. Conflictul nostru se referă strict la regimul tiranic ce i-a luat ostatici (pe iranieni) și care ne amenință cu distrugerea. Însă simțul nostru al umanității este mai puternic decât ura lor', a adăugat premierul Netanyahu.

Potrivit mass-media israeliene, Comitetul Internațional al Crucii Roșii a respins propunerea lui Netanyahu din cauza faptului că autoritățile iraniene refuză orice contact cu Israelul. Israelul și Iranul se consideră reciproc țări inamice. Liderii israelieni nu încetează să denunțe planurile, în opinia lor, hegemonice ale Teheranului în Siria și Liban, țări ce se învecinează cu Israelul, precum și ambițiile nucleare iraniene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă