3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialNemulţumiri în Partidul liberal-democrat britanic

Nemulţumiri în Partidul liberal-democrat britanic

Mulţi liberal-democraţi britanici sunt nemulţumiţi de acordul de guvernare încheiat de partid cu conservatorii, iar sondajele arată o scădere în popularitate pentru formaţiunea vicepremierului Nick Clegg, potrivit NewsIn.

The Observer scrie că fostul lider al liberal-democraţilor, Charles Kennedy, a spus că a refuzat să voteze pentru acordul de coaliţie cu conservatorii, iar Independent on Sunday are o schemă ce arată punctele în care conservatorii şi liberal-democraţii nu  se înţeleg pe chestiunile de mediu.

Clegg se confruntă cu presiuni tot mai mari din partea partidului în legătură cu acordul de coaliţie cu conservatorii. Liderul partidului va avea o conferinţă în Birmingham, ocazie cu care va fi criticat probabil de activişti pe tema acordului, relatează Sky News.

Sondajele arată deja că mulţi alegători liberal-democraţi s-au orientat către laburişti de la formarea noului guvern, marţi. Potrivit unui sondaj pentru Sunday Mirror şi Independent on Sunday, circa o treime dintre alegătorii liberal-democraţi cred că Nick Clegg a încălcat promisiunile partidului său şi ar fi trebuit să se alieze cu laburiştii.

Un alt sondaj, pentru Sunday Telegraph , sugerează că susţinerea partidului a scăzut cu trei puncte, la 21%, de la alegeri. Kennedy a spus că şi-a exprimat temerile legate de acord şi ar fi preferat să lase conservatorii să formeze un guvern minoritar, liberal-democraţii rămânând în opoziţie.

Clegg a recunoscut că acordul cu conservatorii “a generat surpriză şi unii au fost jigniţi”, dar a insistat că nu exista altă opţiune responsabilă.

Cele mai citite

Partidele de extremă-dreapta vor să câștige la alegerile europarlamentare de anul viitor

Partidele europene de extremă dreapta s-au întâlnit în Italia, promițând să remodeleze Uniunea Europeană după alegerile europarlamentare de anul viitor, întărind abordarea blocului în...

Iohannis, discuții cu SUA în privința schimbărilor climatice. România, membră a International Solar Alliance

Președintele României a avut astăzi o întrevedere cu Reprezentantul Special al Președintelui SUA pentru Climă, John Kerry, în marja participării la Conferința Națiunilor Unite...

Primarul Cherecheș anunța că e prieten cu Ciolacu și Ciucă, doar cu patru luni înainte să fie condamnat la închisoare și să fie capturat...

Fostul primar de la Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care acum este arestat în Germania, anunța cu doar patru luni mai înainte că el este...
Ultima oră
Pe aceeași temă