4.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialNemirschi si-a rectificat declaratia de avere

Nemirschi si-a rectificat declaratia de avere

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, si-a publicat declaratia de avere rectificata – relateaza agentia NewsIn. Nemirschi a mentionat ca a receptionat casa de vacanta din Topalu in 22 iunie, dupa ce in declaratia anterioara, datata 15 iunie, afirmase ca aceasta este inca in construire, potrivit datelor publicate pe site-ul Guvernului.

Locuinta este pe numele sotiei ministrului, la fel ca si apartamentul detinut in Constanta. Casa de vacanta are o valoare de impozitare de 63.177 lei. Pentru apartament, in noua declaratie, ministrul a modificat usor valoarea impozitului, la 93.422 lei de la 94.422 lei.

In declaratia rectificata, datata 13 iulie, Nemirschi a trecut o valoare de impozitare mai mica pentru terenul pe care a construit casa de vacanta, de 36,18 lei pe an de la 400 lei cat scrisese in declaratia anterioara.

Ministrul Mediului mai precizeaza ca autoturismul Jeep Cherokee, care, potrivit Agentiei Nationale de Integritate, nu se regaseste in evidentele Directiei de Taxe si Impozite a Municipiului Constanta, a fost cumparat de el in 2005 pentru fiul sau, care era la acea data in intretinerea sa.

De asemenea, in declaratia rectificata apare o modificare si in ce priveste activele financiare. Astfel, daca anterior, ministrul anunta ca are doua conturi in lei la ING Bank, ambele deschise in 2005, in noua declaratie de avere acestea au fost comasate intr-unul singur, de aproximativ 102.860 lei. Ministrul a introdus inclusiv o referire la un card de salariu deschis la Banca Transilvania din Bucuresti, pe care figureaza 20.529 lei.

Nemirschi a mai precizat in noua declaratie ca dividendele nete incasate in 2008 de el si sotie de la SC Promedas Mamaia SRL au fost de cate 37.567 lei fiecare, iar restul banilor pana la valorile declarate anterior, de cate 121.081 lei, precum si dividendele anuntate ca le-ar fi primit de la SC Allclass SRL de 7.536 lei reprezinta "diferente de plata, anterioare anului fiscal 2008, pentru care s-au platit impozitele aferente, dar care nu s-au incasat".

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat, pe 23 iunie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul ministrului Mediului, Nicolae Nemirschi, pentru cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii si precizeaza ca l-a instiintat de declansarea procedurii de verificare.

ANI s-a sesizat din oficiu dupa ce presa a semnalat existenta unor neconcordante intre declaratiile de avere depuse de ministrul Mediului in data de 5 ianuarie 2009, respectiv in 15 iunie 2009.

Aspectele luate in considerare de ANI "constituie indicii temeinice pentru savarsirea de catre domnul Nicolae Nemirschi a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292, Cod Penal, asupra careia doar organele judiciare au competenta de a se pronunta, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", informa atunci Agentia.

Pe 9 iulie, premierul Emil Boc declara ca va proceda "institutional", adica va demite orice ministru pentru care Camera Deputatilor, Senatul sau presedintele cer urmarirea penala.

Cele mai citite

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

Familia Regală a României a găzduit o seară dedicată Curajului Civic

Marți, 28 noiembrie 2023, de la ora 18, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au găzduit în Sufrageria de Stat...
Ultima oră
Pe aceeași temă