10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialNeinceperea urmaririi penale pentru 15 primari

Neinceperea urmaririi penale pentru 15 primari

In cursul anilor 2005 si 2006 au fost anchetati de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea pentru comiterea mai multor infractiuni un numar de 15 primari din acest judet. Fara exceptie, Parchetul Vrancea a dat in toate cazurile solutii de neinceperea urmaririi penale. Doar doi primari au fost amendati administrativ.

In topul primarilor penali se afla edilii pesedisti din comunele Mera si Vartescoiu: Gheorghe Sararu si Nicolai Saigau. Primul este in continuare cercetat in doua dosare pentru punere ilegala in posesie a unor suprafete de padure, iar intr-un alt dosar primarul Sararu a fost acuzat de luare de mita. El ar fi pretins 20 de milioane de lei unui localnic pentru a obtine dreptul de proprietate asupra unor parcele de padure. In urma cercetarilor s-a stabilit ca nu sunt dovezi care sa-l incrimineze pe Gheorghe Sararu acesta primind “izbavitoarea” solutie de NUP. Si Nicolai Saigau a fost cercetat in trei dosare pentru punere ilegala in posesie si pentru ca nu a dorit sa puna in posesie un cetatean din localitate, iar intr-un alt dosar a fost cercetat pentru faptul ca a refuzat sa inainteze cerere oficiala catre ADS pentru predarea unei suprafete de 50 de hectare teren comisiei locale din comuna Milcov. Pentru toate infractiunile in care a fost cercetat Saigau s-a dispus neinceperea urmaririi penale. In ancheta Parchetului au mai ajuns primarii pesedisti Vasile Dima din Rastoaca si Alexandru Zar din Golesti pentru intocmirea unor adrese false privind situatia unor terenuri. La Maicanesti, atat primarul Costel Necula, cat si vicele Constantin Mocanu, ambii pesedisti, au fost cercetati penal din cauza ca nu au repartizat corespunzator materialele de constructie pentru sinistrati. Tot pentru abuz in serviciu au fost cercetati si primarii PSD Emilian Brasov, de la Marasesti, si Gheorghe Diaconu de la Fitionesti. In toate aceste cazuri decizia a fost de neincepere a urmaririi penale. Cercetati pentru ca au refuzat sa puna in aplicare o sentinta judecatoreasca definitiva sau pentru eliberarea unor documente false au fost si primarii PSD de la Paltin, Valentin Paun si Stefan Sichin de la Bolotesti. Au primit aceeasi solutie: NUP. Pentru neacordarea dreptului de proprietate, primarii PD Gabriel Postolache de la Tifesti si Iacob Sandu de la Cotesti au fost si ei cercetati penal. Dosar penal a avut si primarul PNL al comunei Chiojdeni, Serban Parlogea. Si pentru acestia Parchetul a hotarat neinceperea urmaririi penale. Celalalt primar liberal, Gheorghe Tataru de la Bordesti a figurat cu doua dosare, din care unul este in curs de cercetare. El este acuzat ca in perioada octombrie-noiembrie 2004, fara a dispune de fonduri la buget, a efectuat lucrari de pietruire a drumului comunal in valoare de 173 de milioane de lei.

Doar doua amenzi administrative

Singurii primari amendati administrativ sunt pesedistii Micu Nica de la Vidra, cercetat pentru abuz in serviciu si inselaciune, si primarul Dumitru Vladescu de la Campuri, care a aprobat reconstituirea ilegala a dreptului de proprietate pentru cinci solicitanti. De altfel, pentru a iesi basma curata din acest dosar, Vladescu a trecut cu arme si bagaje, in vara acestui an, la PD. Demn de mentionat este si faptul ca seful pesedistilor vranceni, baronul Marian Oprisan, a fost cercetat de catre Parchetul Vrancea in nu mai putin de 96 de dosare. Toate au primit aceeasi rezolutie: NUP.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă