27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialNazaret: descoperirea unei case ce dateaza din perioada lui Iisus Hristos

Nazaret: descoperirea unei case ce dateaza din perioada lui Iisus Hristos

Vestigii ale unei case ce dateaza din perioada lui Iisus Christos au fost descoperite la  Nazaret (nordul Israelului) unde, potrivit Evangheliilor, traia Maria, mama lui Iisus, a anuntat luni un arhelog israelian, informeaza AFP. "Este pentru prima data cand o casa dintr-un mic sat evreiesc, Nazaret, datand din epoca romana este descoperit si scos la iveala", a declarat arheologul Yardenna Alexandre, citat de Agerpres.

Aceasta casa, de marime mica si origine modesta, are doua camere, o curte interioara si o cisterna pentru pastrarea apei de ploaie. Fragmente de ceramica datand din secolul I dupa Iisus Christos au fost gasite la fata locului. "Am descoperit fragmente in creta tipice caselor evreiesti", a subliniat Yardenna Alexandre.

In apropierea casei, a fost descoperita un put a carui intrare era disimulata. Potrivit arheologului, putul a fost probabil sapat de evrei in cadrul pregatirilor pentru marea revolta impotriva romanilor din anul 67, care s-a incheiat cu un dezastru militar si prin distrugerea celui de-al doilea Templu din Ierusalim de catre legiunile lui Titus, in anul 70.

Sapaturile au fost realizate in ultimele saptamani de Departamentul israelian de antichitati in apropierea Bisericii Bunei Vestiri din centrul Nazaretului. Morminte evreiesti din epoca romana au fost descoperite deja in regiune. Vestigiile casei recent descoperite urmeaza sa fie conservate si prezentate de Asociatia Maria din Nazaret intr-o cladire care va adaposti un Centru international catolic ce urmeaza sa fie inaugurat la sfarsitul anului 2010.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă