-0.4 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialNava St James Park, care are şi doi români la bord, a...

Nava St James Park, care are şi doi români la bord, a fost eliberată de piraţii somalezi

Nava britanică St James Park, care are la bord şi doi marinari români, a fost eliberată de piraţii somalezi după plata unei răscumpărări, a anunţat forţa navală UE de combatere a pirateriei, NAVFOR, potrivit Mediafax.

Zodiac Maritime Agencies, armatorul navei St. James Park, care are doi români la bord, a confirmat într-un comunicat publicat vineri că vasul capturat la 28 decembrie a fost eliberat de piraţii somalezi joi după-amiază, precizând că în prezent acesta se îndreaptă către un port sigur.

Compania precizează, de asemenea, că membrii echipajului sunt nevătămaţi şi sănătoşi în pofida calvarului suportat, şi că familiile acestora au fost anunţate în legătură cu eliberarea lor.

Nava a fost capturată de piraţi în Golful Aden în timp ce naviga dinspre Spania către Thailanda, precizează compania, adăugând că principala sa preocupare a fost siguranţa şi sănătatea echipajului navei.

Zodiac a refuzat însă să ofere mai multe detalii despre eliberarea navei, precizând că nu vrea să prejudicieze siguranţa membrilor echipajului celeilalte nave care îi aparţine şi care a fost capturată de piraţi, Asian Glory, la bordul căreia se află, de asemenea, doi români, sau a altor nave deţinute de piraţi.

Nava St James Park are la bord 26 de marinari, dintre care trei filipinezi, trei ruşi, un georgian, doi români, cinci bulgari, doi ucraineni, un polonez, şase indieni şi trei turci.

Forţa navală a UE pentru combaterea pirateriei anunţa vineri dimineaţa eliberarea acestei nave în schimbul plăţii unei răscumpărări.

Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă