19.7 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSpecialNAUFRAGIU pe lacul Titicaca din Bolivia: Cel puţin 11 persoane au murit

NAUFRAGIU pe lacul Titicaca din Bolivia: Cel puţin 11 persoane au murit

Unsprezece persoane au murit şi alte patru sunt date dispărute în urma naufragiului unei ambarcaţiuni în apropiere de insula Suriki, pe aria boliviană a lacului Titicaca, conform unui bilanţ comunicat miercuri de localnicii care au participat la operaţiunile de salvare, potrivit Mediafax.

“Am recuperat 11 persoane (decedate, n.r.), însă mai sunt patru persoane dispărute”, a declarat prin telefon pentru AFP un localnic din regiune, Porfirio Limachi, care a participat la operaţiunile de salvare din noaptea de marţi spre miercuri.

Comandantul unităţii navale militare din Tiquina, căpitanul Pablo Cardona, a confirmat cifra de 11 morţi, precizând că printre ei se află trei minori.

Nouă persoane au fost salvate după naufragiu care se pare că a fost cauzat de numărul prea mare de pasageri ai bărcii, o ambarcaţiune care transporta 24 de persoane, dintre care mulţi membri ai aceleiaşi familii. Imprudenţa căpitanului este de asemenea invocată.

Suriki este o insulă situată pe coasta boliviană a lacului Titicaca (împărţit cu Peru), la aproximativ 85 de kilometri de La Paz. Aici va sărbători guvernul lui Evo Morales încheierea calendarului maya la 21 decembrie.

Cele mai citite

Vremea 25 septembrie – Temperaturi de vară la final de septembrie

Astăzi vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie în toată țara. Vom avea un cer variabil,...

8 alimente care pot să înlocuiască cu succes carnea în dietă

Leguminoasele:Leguminoasele, cum ar fi lintea, năutul și fasolea, sunt surse excelente de proteine și fibre. Ele pot fi folosite într-o varietate de rețete,...

Ordin de protecție împotriva propriei mame! Femeia și-a bătut fiica de 20 de ani în plină stradă

După ce a fost lovită și amenințată de mama sa, în vârstă de 54 de ani, fata de 20 de ani a mers...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies