26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialNATO acuză CONSOLIDAREA MILITARĂ FOARTE GRAVĂ din estul Ucrainei şi de la...

NATO acuză CONSOLIDAREA MILITARĂ FOARTE GRAVĂ din estul Ucrainei şi de la frontiera rusă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a acuzat, marţi, "o consolidare militară foarte gravă" în estul Ucrainei şi de partea rusă a frontierei, amintind că trupe, artilerie şi echipamente ruseşti au fost observate în regiune, relatează AFP, preluată de Mediafax.

"Rusia are de ales: Rusia poate fie să participe la o soluţie de pace negociată, fie poate să continue pe drumul care va duce la izolarea sa", a avertizat el. "Observăm mişcări de trupe, de echipamente, de tancuri, artilerie şi sisteme de apărare antiaeriană moderne", a precizat Stoltenberg.

"Este o consolidare militară foarte gravă (…) atât în Ucraina, cât şi de partea rusă a frontierei" şi a fost constatată de NATO, dar şi de surse de la faţa locului, precum "jurnalişti independenţi" sau observatori internaţionali din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a adăugat el.

"Aceasta este o încălcare a acordului de încetare a focului şi cerem Rusiei să îşi retragă forţele din estul Ucrainei şi să respecte acordul de la Minsk", încheiat în septembrie între părţile aflate în conflict, care prevede un armistiţiu şi negocieri de pace, a continuat secretarul general al NATO.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă