29.2 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăSpecialNașul Năstase și socialismul de caviar | OPINIE

Nașul Năstase și socialismul de caviar | OPINIE

Într-o săptămână halucinantă, marcată de șoc după șoc pe scena politico-juridică, a trecut neobservată o nouă ieșire la rampă a lui Adrian Năstase.

Fostul premier a fost din nou naș. De data asta, Adrian și Dana Năstase i-au botezat băiețelul lui Codrin Ștefănescu, la două săptămâni după ce îl cununaseră pe Gigi Nețoiu.

Nunta și botezul au relevanță prin statutul nașilor, dar și al mirilor și al invitaților. Acolo ies la iveală multe legături subterane, altfel bine ascunse de-a lungul vremii. Tot acolo se confirmă tovărășii evidente, unele de-a dreptul scandaloase. Pupatul în stil mafiot, prin apropierea obrajilor, este un ritual care, uneori, confirmă tacit afaceri oneroase făcute împreună, prin jefuirea statului. În privirile alunecoase se ascund contracte grele, de competența procurorilor anticorupție.

Nunta și botezul în stil mafiot, într-un lux sfidător, cu toalete demne de “burghezia roșie” și cu meniuri sofisticate, sunt prilejuri de a face bilanțul bunăstării clandestine, dar și de a pune la cale noi haiducii. Iar la capitolul acesta, Adrian Năstase chiar are alura unui Naș, cu “N” mare.

La nunta lui Gigi Nețoiu (el – 57 de ani, ea – 27 de ani), atât nașii, cât și finul erau trecuți prin “facultățile” Rahova și Jilava. Altfel spus, infractori dovediți. Mă rog, Dana Năstase a luat cu suspendare, n-a ajuns la “țuhaus”, dar tot infractoare se numește. Dintre nuntași n-a lipsit multi-penalul Gabriel Oprea, care de altfel este și nașul băiatului lui Nețoiu din prima căsătorie, cea cu Luchi Georgescu. Care Luchi Georgescu este tovarășă bună cu nașa Dana Năstase.

Sunt legături bolnăvicioase, bazate pe afaceri stat-privat (pe principiul “statul pierde, privatul câștigă”), care își au rădăcina în comunism. Nețoiu a fost ofițer de Securitate, Năstase s-a “înșurubat” ca ginere a doi demnitari comuniști (Grigore Preoteasa și Angelo Miculescu). Nu întâmplător, după 1989 au avut acces la puterea și la “cașcavalul” tranziției, într-o Românie condusă de un grup comunist de rit sovietic.

Botezul patronat de Codrin Ștefănescu a adus la rampă opulența absolută. Cei 400 de invitați au petrecut în Palatul de la Snagov, unde odinioară se lăfăia clanul Ceaușescu. Meniul pregătit pentru “burghezia roșie”, scris în franțuzește, împletește sofisticăria cu snobismul: “symphonie de fruits de mer; saumon fumé; caviar Mandchourie; parfait de foie gras sur la pomme cuite au four avec de confiture d’oignon rouge et de raisins secs; salade de betteraves avec le celeri et les noix cuites” etc.

Aranjamentul floral a costat (dacă a costat!) câteva zeci de mii de euro. Tot acest lux este susținut de un scandalagiu dotat cu mult tupeu, un dușman înrăit al ideii de justiție. Un produs al socialismului de caviar, care la petrecerea de la Snagov a fost reprezentat de mai multe duzini de PSD-iști la vedere ori deghizați, printre care Adrian Năstase, Gheorghe Nichita, C.A.C. P. Tăriceanu, Teodor Meleșcanu, colonelul Mircea Dogaru și nelipsitul Gabriel Oprea, Generalul Izmenelor Patrioate.

Dacă-l întrebi pe social-democratul Codrin Ștefănescu de unde are atâția bani într-o țară atât de săracă, îți va vorbi despre iscusința sa de a jongla cu obiecte de artă. E o zonă obscură în care zurbagiul PSD-ist se întâlnește, ca și la botez, cu nașul fiului său.

În lumea lor dai peste tot de Nașul. Nașul socialiștilor de caviar, Adrian Năstase, care a ratat propria-i împușcare, dar nu ratează nicio ocazie de a arăta ce mafie și-a clădit jefuind această țară și cât de mult îi place să ne sfideze. Așa ne trebuie, dacă nu l-am împușcăriat cum trebuie!

 

Cele mai citite

Bode: Prințul Paul a fost prins la Paris

Ministrul de interne, Lucian Bode a anunțat că astăzi a fost reținut prințul Paul. ,,Avem, în exclusivitate, o fotografie cu prințul căutat de autorități,...

Măsurile agreate de Coaliție: Mărirea accizelor la alcool şi tutun, TVA de 19%. Fără impozit progresiv

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a prezentat liberalilor reuniţi în şedinţa BPN discuţiile din interiorul coaliţiei privind modificarea Codului Fiscal, potrivit unor surse, mai multe...

Polițiștii au amendat peste 150 de conducători de biciclete și trotinete electrice

Polițiștii au amendat peste 150 de conducători de biciclete și trotinete electrice, pe parcursul a două zile, în județul Vâlcea. Sancțiunile s-au aplicat în zilele...
Ultima oră
Pe aceeași temă